Özdilek

Siyaset

TÜRKKAN, KANDIRA CEZAEVİ'NDE YATANLARIN DERDİNİ MECLİSE TAŞIDI

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Kandıra Açık Cezaevi’nde hükümlülere uygulandığı iddia edilen kuralları TBMM gündemine taşıdı.

8 Şubat 2013 Saat: 14:23
TÜRKKAN, KANDIRA CEZAEVİ'NDE YATANLARIN DERDİNİ MECLİSE TAŞIDI
TÜRKKAN, KANDIRA CEZAEVİ'NDE YATANLARIN DERDİNİ MECLİSE TAŞIDI

Cezaevi’nde yatan hükümlülere özellikle 2’nci Müdür tarafından çok katı kurallar uygulandığını, çay pişirmenin, spor yapmanın bile yasaklandığını, hakkını arayanların da “Seni kapalı cezaevine gönderirim” diye tehdit edildiği iddialarını önergesinde yazdı. Bakan’a “İddialar doğru mu?” diye soran Türkkan, açık cezaevlerindeki kuralların diğer cezaevlerinden daha yumuşak olması gerekirken Kandıra Açık Cezaevi’nde yatan hükümlülere neden böyle kurallar uygulanıyor dedi. MHP’li Türkkan, Adalet Bakanı Ergin’e şu soruları sordu; “Yerel basının haberlerine gore hafif, basit suçlardan genellikle kısa süreli mahkumiyet almış kişilerin cezalarını çektiği Kocaeli Kandıra Açık Cezaevi’nde yatan hükümlüler özellikle 2’nci Müdür’ün çok katı kurallar koyduğunu, çay pişirmeyi, spor yapmayı bile yasakladığını, hakkını arayanları da “Seni kapalı cezaevine gönderirim” diye tehdit ettiğini iddia etmektedirler. Bu şikayetler uzun süredir devam etmekte, savcılığın şikayetlerle ilgilenmesi,Kandıra Açık Cezaevi’ndeki hükümlülerle görüşüp, sıkıntılarını dinlemesi istenmektedir. Bu nedenle,Kocaeli Kandıra Açık Cezaevi’nde yatan hükümlülerin çok katı kurallara tabi tutulduğu, onlara çay pişirmenin, spor yapmanın bile yasaklandığı, hakkını arayanların da “Seni kapalı cezaevine gönderirim” diye tehdit edildiği iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise açık cezaevlerindeki kuralların diğer cezaevlerinden daha yumuşak olması gerekirken Kandıra Açık Cezaevi’nde yatan hükümlülere neden böyle kurallar uygulanmaktadır? Kandıra Açık Cezaevi’ndeki hükümlülerin kendileri ile görüşülüp, sıkıntılarının dinlenmesi yolundaki isteklerine bir yanıt verecek misiniz?”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat