Özdilek

Siyaset

TÜRKKAN, GEBZE'NİN ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ TBMM’YE TAŞIDI

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli’de SEDAŞ’ın uzun zamandan beri uyguladığı elektrik kesintilerini TBMM’ye taşıdı.

1 Şubat 2013 Saat: 12:07

Türkkan, konu ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a soru önergesi verdi. Türkkan, önergesinde Kocaeli Gebze Bölgesinde oturanların, SEDAŞ’ın hizmet vermeye başladığı günlerden bu yana 15 saate varan elektrik kesintileri yaşadığını, bu şikayetlerini dile getirmek isteyenlerin aradıkları telefon numaralarında muhatap bulamadıklarını belirtti. Bakan’a uzun süreli elektrik kesintilerinin neden uygulandığını soran MHP’li Türkkan, vatandaşların şikayetlerini dile getirecekleri bir yer olup olmadığını da sordu. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “SEDAŞ, elektrik dağıtım hizmetini hangi tarihten itibaren tam anlamıyla ve sorunsuz olarak gerçekleştirecektir?” sorusunun yanıtını da istedi. Türkan’ın soru önergesi şöyle; “Kocaeli Gebze Bölgesinde oturan vatandaşlar, SEDAŞ’ın hizmet vermeye başladığı günlerden bu yana 12-15 saate varan elektrik kesintileri yaşamakta, elektriğin olduğu günlerde ise elektrikler çok sık gidip gelmekte, hafta sonu da dahil olmak üzere çok uzun süreli elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Şikayetlerini dile getirmek isteyen vatandaşlar aradıkları telefon numaralarında muhatap bulamamakta, herhangi bir yanıt alamamaktadırlar. Özellikle soğuk kış günlerinin yaşandığı bugünlerde hemen her evin doğalgaz ile ısındığı göz önünde bulundurulduğunda durum değişmemiş evdeki yaşlı ve çocuklar günlerce soğuk evlerde oturmak durumunda bırakılmıştır.  Bu nedenle; 1- Gebze’de SEDAŞ’ın hafta sonları dahil 12-15 saate varan elektrik kesintileri uyguladığı doğru mudur, eğer doğru ise bu neden yapılmaktadır? 2-Elektrik kesintileri nedeniyle şikayetlerini dile getirmek isteyen vatandaşların aradıkları telefon numaralarında muhatap bulamadıkları doğru mudur, eğer doğru ise vatandaşların şikayetlerini dile getirecekleri iletişim numaraları veya başka bir adres var mıdır? 3-Doğalgaz ile ısınan evlerde yaşayan başta yaşlı ve çocukların elektrik kesintilerinden etkilenmemeleri ve hasta olmamaları için öneri ve önlemleriniz olacak mıdır? 4-SEDAŞ, elektrik dağıtım hizmetini hangi tarihten itibaren tam anlamıyla ve sorunsuz olarak gerçekleştirecektir?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat