Özdilek

Turizm

Türkkan’dan Kocaeli Turizmini Uçuracak Öneri

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan Hükümete Cengiz Topel Havaalanı ile ilgili bir kez daha teklif geldi. Bu teklif Kocaeli turizmini uçuracak nitelikte.

30 Nisan 2015 Saat: 15:47
Türkkan’dan Kocaeli Turizmini Uçuracak Öneri
Türkkan’dan Kocaeli Turizmini Uçuracak Öneri

Cengiz Topel Havaalanının charter uçak seferleri için kullanılan bir üs olması gerektiğinin altını çizen Türkkan, bu önerisinin daha önce Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan tarafından benimsendiğini, ancak AKP Kocaeli Milletvekillerinin buna karşı  çıktığını anlattı.

 

2011 yılı Kasım ayında sivil uçaklara açıldı Cengiz Topel Havaalanı. Ancak eksikleri bir türlü tamamlanamadı. Birkaç uçuş  yapıldıktan sonra kapsına kilit vuruldu. Kocaeli de Havaalanı olan ama yolcusu olmayan bir sanayi kenti olarak tarihe geçti. Bu durumu geride kalan yasama döneminde gerek Genel Kurul konuşmalarında gerek verdiği soru önergeleriyle parlamentoda sık sık dile getirmişti MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan. Türkkan bu konuya son olarak Körfez Ticaret Odası’nın meclis toplantısında değindi. Türkiye’nin en büyük sanayi kentinde faal olmayan bir havaalanı olmasını yakıştıramadığını söyleyen Türkkan şöyle konuştu;

“ Tramvayı olan ama hattı olmayan Kocaeli’nin aynı şekilde havaalanı var ama yolcusu yok. Cengiz Topel’de in-cin top oynuyor. Kargalara ev sahipliği yapıyor. Sahipsiz sokak köpekleri ölmeleri için Cengiz Topel Havaalanına bırakılıyor. Görevli personel mesleklerini unuttu, paslandılar. Milyonlarca dolarlık yatırım Kartepe ilçemizde mostralık olarak duruyor. Yazıktır, her şeyden önce de günahtır. Görünen o ki bu havaalanını amacına uygun işletemeyeceksiniz.  Cengiz Topel Havalimanı'nı charter seferler ve özel uçaklara tahsis edilmesini Eski Ulaştırma Bakan’ı Lütfi Elvan’a önerdim. Bu şekilde Kocaeli’nin turizm geliri elde edeceğini ve havaalanının aktif hale geleceğini söyledim. Sayın Bakan  böyle bir öneriyi bugüne dek kimsenin getirmediğini söyleyerek benimsemişti. Ancak AKP’nin Kocaeli Milletvekilleri bu öneriye karşı çıkarak incelettirmediler. Olan yine Kocaeli’ye ve halkına oldu” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat