Özdilek

Siyaset

TÜRKKAN BİBER GAZINI SORDU

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, rekor hacme ulaşan biber gazı ithalatını TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, konu ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi

21 Mayıs 2013 Saat: 23:24
TÜRKKAN BİBER GAZINI SORDU
TÜRKKAN BİBER GAZINI SORDU

Yazılı soru önergesinde 2001 yılında 13 ton olan biber gazı ithalatının AKP Hükümetleri döneminde sürekli arttığını söyleyen Türkkan, 2005 yılında 115 ton olan biber gazı ithalatının, günümüzde 628 ton gibi rekor bir hacme ulaştığını vurguladı.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 12 yıl içinde biber gazı ithalatı için 21 milyon dolar ödenip 628 ton gaz alındığının basında da yer aldığını önergesinde belirtti.

 

BAKAN YAZICI’YA SORULAR

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya 2001 yılında 13 ton olan biber gazı ithalatının günümüzde 628 tona ulaştığı doğru mudur diye soran Türkkan, hangi ülke ya da ülkelerden biber gazı ithalatı yapılıp ne kadar ücret ödendiğini de Bakan Yazıcı’ya sordu.

 

BİBER GAZI İTHALATI YILDAN YILA NEDEN YÜKSELDİ?

 

Biber gazı ithalatı ile ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya 5 soru soran MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, önergesinde biber gazı ithalatı yapılan firmaların isimlerini de istedi.

 

Bakan Yazıcı’dan “Biber gazı ithalatının yıldan yıla bu kadar yükselmesinin nedenleri nelerdir?” sorusunun yanıtını da isteyen Türkkan, Bakan’a biber gazı ithalatı için dış ülkelere yüksek ücretler ödemek yerine Hükümet’in Türkiye’de biber gazı üretimi yapmayı düşünüp düşünmediğini de sordu.

Soru önergesi şöyle:

 

 

               TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

Aşağıdaki sorularımın Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini bilgilerinize arz ederim.

                                                                                                             

 

 

                                                                                     Lütfü TÜRKKAN

                                                                                     Kocaeli Milletvekili

 

2001 yılında 13 ton olan biber gazı ithalatı AKP Hükümetleri döneminde sürekli artmıştır. 2005 yılında 115 ton olan biber gazı ithalatının, günümüzde 628 ton gibi rekor bir hacme ulaştığı, 12 yıl içinde biber gazı ithalatı için 21 milyon dolar ödenip 628 ton gaz alındığı basında da yer almıştır.

Bu nedenle;

1-2001 yılında 13 ton olan biber gazı ithalatının günümüzde 628 tona ulaştığı doğru mudur?

2-Bugüne kadar hangi ülke ya da ülkelerden biber gazı ithalatı yapılmıştır, ne kadar ücret ödenmiştir?

3-Biber gazı ithalatı yapılan firmalar hangileridir?

4- Biber gazı ithalatının yıldan yıla bu kadar yükselmesinin nedenleri nelerdir?

5- Biber gazı ithalatı için dış ülkelere yüksek ücretler ödemek yerine Türkiye’de biber gazı üretimi yapılması düşünülmekte midir?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat