Özdilek

Kültür/Sanat

Türkiye’nin en uzun yürüyüş yolu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Modern şehirlerin sosyal alanları arasında yer alan yürüyüş yolları, sağlıklı yaşama büyük ölçüde katkı sağlıyor. İnsanları stresli şehir yaşamından uzak tutan ve şehir merkezinde spor yapma imkânı sağlayan bu alanlar vatandaşlara sağlıklı yaşam olanağı sunuyor. Türkiye’nin en uzun yürüyüş yoluna sahip olan Kocaeli, 3 buçuk kilometrelik ilave parkuruyla vatandaşların şehir merkezinde bir uçtan diğerine yürüme imkânı sağlıyor.  İzmit merkezde başlayan yürüyüş yolu 17,5 kilometre devam ederek Kartepe ilçesine kadar uzanıyor.
 
KİLOMETRELERCE UZUNLUKTA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin merkezinden geçen demiryolu yürüyüş yolu haline getirerek kilometrelerce uzunlukta bir yürüyüş güzergâhı oluşturuldu. Yürüyüş yolu, Merkez Bankası’ndan başlayarak Yahya Kaptan’a, oradan da Kartepe ilçesi Köseköy tren istasyonu bitimine kadar uzanan 17 buçuk kilometrelik bir uzunluğa sahip.
 
3,5 KİLOMETRE İLAVE
Güzergâhın 3 buçuk kilometrelik yeni kısmı yürüyüşü daha da cazip hale getiriyor. Yol boyunca spor sahaları, kamelyalar ve çeşmeler yer alıyor. Güzergâh boyunca yürüyüş yapanlara ağaçlar eşlik ediyor. Yol boyunca yer yer çocuk oyun grupları, fitness alanları ve basketbol sahası yer alıyor. Yürüyüş yolu ayrıca gece yürüyüşlerine imkân sağlamak için aydınlatılıyor.
DİNLENCE ALANLARI OLUŞTURULACAK
Yürüyüş yolu üzerinde bulunan kullanılmayan tren rayları nostalji oluşturması için kaldırılmayacak. Ağaç ve çiçeklerle yeşile bürünecek yolun üzerine halkın dinlenmek için kullanabileceği oturma grupları, spor amaçlı fitness alanları, basketbol sahası ve çocuk oyun sahaları yerleştirilecek. Yürüyüş yapan vatandaşlar kısa molalarda bu alanlardan faydalanabilecek. Yürüyüş yolunda gece aydınlatması da yer alacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat