Özdilek

Turizm

TÜRKİYE’DE İLK DEFA ELLİ ÇEŞİT SARAY PİLAVI HALKA İKRAM EDİLDİ

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

      

 15 yy’dan sonra   Osmanlı saray mutfağında, sultanların sofralarını süsleyen pilav çeşitlerinin elli civarında olduğunu tesbit eden Kocaeli Akademik profesyonel Aşçıler Dernek Başkanı ve Kocaeli Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek okulu mutfak şefi Naif Bağı ve 50 aşçı, elli çeşit saray pilavı ile halkın karşısına çıkarak bir ilke imza attılar.

Yaklaşık beş yıldır saray pilavlarının üzerine çalışmalar yapan ve aralarında bayanlarında bulunduğu elli aşçı, her bir çeşidi 5 kilogram olmak üzere toplam 250 kilogram pirinç kullanarak beşbin kişilik pilavlar hazırlayıp vatandaşlara dağıttılar.

Naif bağı öncülüğündeki 50 aşçı, hazırladıkları 50 çeşit pilavı vatandaşlara dağıttılar. Aşçıların bu etkinliğine İl kültür ve Turizm Müdürlüğü de destek verdi.

Elli çeşit pilav arasında, Fatih Sultan Mehmet başta olmak üzere bir çok padişahın adını taşıyan pilavlarda var.

Aşçıların verdiği bilgiye göre, şimdiye kadar 27 çeşit pilav yapılmış ve ilk defa 50 çeşit pilavı bir arada halka sunulmuş.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat