Sağlık

TÜRKİYEDE BİR İLK: ONLİNE YOĞUN BAKIM

Ülkemizde ilk defa Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlatılan online yoğun bakım uygulaması; hasta ziyaretinin yapılamadığı, yapıldığı takdirde risk taşıması söz konusu olan yoğun bakım hastaları için, hasta yakı

26 Aralık 2012 Saat: 20:06
TÜRKİYEDE BİR İLK: ONLİNE YOĞUN BAKIM
TÜRKİYEDE BİR İLK: ONLİNE YOĞUN BAKIM

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aralık ayı itibariyle başlatılan uygulamaya göre, yoğun bakımda yatmakta olan hastaların  yakınları kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile kamera yayın saatleri içerisinde 10 dakika boyunca dünyanın her yerinden herhangi bir bilgisayardan hastasını izleyebilmektedir.

       Bütün yoğun bakımlarımızda bu sisteme geçilmiş olup, hastanın sadece 1. Derece yakını olan bir kişiye şifre verilmekt
 Bu hizmeti hastanede  almak isteyen hasta yakınları için kamera yayın saatleri içerisinde kullanılmak üzere yoğun bakım hasta izleme odası yapıldı. İçerisinde 10 adet bilgisayar mevcut olup, gerekli her türlü imkan ve donanım sağlanmıştır. Ayrıca teknik desteğe ihtiyaç olması durumunda destek vermek amacıyla 1 bilgi işlem personeli görevlendirilmekte ve bunun yanında yayın saatleri içerisinde oluşabilecek aksaklıklar için teknik destek sağlanmaktadır.

Yoğun bakım servislerimizin yayın saatleri; 12.20-12.30 Reanimasyon Yoğun Bakım, 12.35-12.45 Dahili Yoğun Bakım 1, 12.50-13.00 Dahili Yoğun Bakım 2, 13.05-13.15 Çocuk Yoğun Bakım, 13.35-13.45 Koroner Yoğun Bakım, 13.50-14.00 Yenidoğan Yoğun Bakım şeklindedir.

Online yoğun bakımın kullanımıyla ilgili ayrıntılar web sayfamızda hasta rehberi bölümünde yer almaktadır.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan  Başhekim yardımcımız Uz. Dr. Rabia Terzi şöyle dedi:

“Yoğun bakım üniteleri ciddi hayati tehlike taşıyan  hastaların  takip edildiği; fiziksel ortamı, teknik donanımı, işleyiş biçimi ile hastanenin  diğer  ünitelerinden  ayrılan  üniteleridir. Hasta ziyaretleri başta  enfeksiyon olmak üzere,  hastada  birtakım  fizyolojik  değişikliklere  de (aritmi, hipertansiyon…vb)  neden  olabileceği  için  risk taşımaktadır. Bu sebeple  bu ünitelerde  hasta  ziyaretleri çoğu kez  kısıtlıdır. Fakat hasta yakınları hastalarını günlük görmek ve ziyaret etmek istemektedir. Hasta  yakınlarının  bu  doğal isteklerini  karşılayarak, hasta yakınlarının hastalarını günlük görmesini  sağlamak,  aynı zamanda  ziyarette  hasta için oluşabilecek riskleri minimuma  indirmeyi  amaçladık. Ve hasta yakınlarının  da görüşlerinden yararlanarak hastanemizde böyle bir uygulama başlatmaya karar verdik.

Bu uygulama neticesinde hasta yakınları hem hastanemiz içerisinde oluşturulmuş olan yoğun bakım hasta izleme odasından, hem de dünyanın herhangi bir yerinden canlı yayına bağlanıp hastalarını kısmen de olsa ziyaret etmiş olacaklar.

Ayrıca ilgili yoğun bakım uzmanı hekim arkadaş her gün ziyaret saatlerinde hastaların 1. Derece yakınına hasta ile ilgili bilgi vermektedir. Hastanemizdeki çalışmalarımızda hasta ve çalışan memnuniyeti esaslı olarak devam etmektedir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat