Özdilek

Kültür/Sanat

Türkiye Sporda Koşar Adım

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 


Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Milli Sporcular Hindistan’ın Başkenti Yeni Delhi’de yapılan Gençler, U20 Yaşaltı Dünya Şampiyonasında beş madalya kazanarak ülkemizin Dünya üçüncüsü olmasında önemli pay sahibi oldular.

 

Peki nedir kuraş sporu?

KURAŞ, Türkler’e özgü bir yakın mücadele sporudur. Kuraş Judo sporunun, binlerce yıl öncelerde Türkler tarafından yapılan şeklidir. Judo sporu teknik yapılanması ve kurallarını Kuraş’tan yararlanarak oluşturmuştur.

Kuraşta da aynen Judo elbisesine benzer bir elbise giyilir. Ceketin beli, bir kuşakla bağlanır. Teknik ve hakemlik kuralları da aynen Judo’daki gibidir. Yalnız ayakta teknik uygulanır. Yerde mücadele yoktur. Bu da sporcuların son derece aktif olmalarını gerektirir.

 
İKA-Dünya Kuraş Birliği’nin düzenlediği 15 ülkeden 250’nin üzerinde sporcunun katıldığı Gençler ve U20 Yaşaltı Dünya Şampiyonasında Milli takımımızı Kocaeli Büyükşehir Kağıtsporlu sporcular kazandıklar 3 Dünya İkinciliği ve 2 Dünya üçüncülüğü ile kürsüye taşıdı. Yeni Delhi’de yapılan müsabakalarda Bayanlar 70 Kiloda Özge Akarsu, Mongolyalı rakibine finalde yenilince Gümüş Madalya kazanarak Dünya İkincisi oldu. Erkeklerde 60 Kiloda Murat Doğan ve 73 Kiloda Tanju Şorli de kilolarında Gümüş Madalya kazandılar.

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Judo Sorumlusu Fikret Yıldız ve Kocaeli’den Erdal Selimoğlu’nun kafile başkanlığını yaptığı Türk Milli Takım kafilesinde Salim Abanoz’da Antrenör olarak yer aldı. Büyükşehir Kağıtsporlu Ömer Baki Ayvaz 66 Kiloda, Burak Serbest +100 kiloda Bronz Madalya kazanarak Dünya Üçüncüsü oldular.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat