Özdilek

Kültür/Sanat

“Türkiye adaletini arıyor” yazılı pankart açtılar

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kocaeli Ulusal Eğitim Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Balyoz'da tutuklanan emekli ve muvazzaf askerler için bir araya gelerek eylem yaptılar. Orduevi önünde toplanan grup “Türkiye adeletini arıyor” yazılı pankart açtı.

Balyoz davasında aralarında eski kuvvet komutanlarından Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve emekli orgeneral Çetin Doğan'ın da olduğu, 133'ü emekli ve muvazzaf asker olmak üzere 163 sanık hakkında verilen tutuklama kararına İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kocaeli Ulusal Eğitim Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri Orduevi önünde bir araya gelerek tepki gösterdi. ADD Kocaeli Şubesi ve İşçi Partisi İl Örgütü önderliğinde İşçi Partisi Kocaeli İl Başkanı Ali Alsaç, Ulusal Eğitim Derneği Gülseren Delibaş, ADD Kocaeli Şube Başkanı Banu İlter ile çok sayıda dernek üyesi de katılarak destek verdiği eylemde Merkez Bankası önünde toplanan grup, Orduevi’ne yürüdü. Burada basın açıklamasını grup adına Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Gülseren Delibaş okudu.

SİLİVRİ DE HUKUK YOK
Düşman yeni bir saldırıyla Türk Ordusunun kahraman, namuslu komutanlarını yeniden tutsak almıştır, Türk ordusunun kahraman komutanlarına yönelen saldırıya isyan ediyoruz. Hukukmuş, yargı süreciymiş, kimse kendini kandırmasın, Silivri de hukuk yok, Silivri de Türk yargısı yok. Uygulanan savaş, Gladyo ve terör hukukudur. Beşiktaş faaliyetine devam etmektedir, hiçbir cumhuriyet yargıcı böyle bir karara imza atamaz.

DEVLETIMIZI YIKAMAYACAKLAR
Darbe girişimlerinin araştırılması, darbecilerin yargılanması hepsi yalan. Evet darbe var, 2002 yılından beri, Türk ordusuna ve Cumhuriyete karşı darbe var, bu darbe Amerika’nın darbesidir. Milli Devletimiz yıkılırken, Milli ordumuz tasfiye saldırısıyla karşı karşıyadır. Ordusu olmayan milletler ayaklara altına alınır, vatanımızı bölüp dağıtmak istiyorlar. Bunun için vatanımızın bütünlüğü için canlarını hiçe sayarak savaşan komutanlarımız tutsak alınıyor ve bunun için Kolordu komutanlarımız tutuklanıyor. Delibaş açıklamasında son olarak Türk ordusunu tasfiye edemeyecekler, milli devletimizi yıkamayacaklar” dedi

 

ORDUEVİ`NE YÜRÜDÜLER
Güvenlik güçlerinin önlem aldığı protesto gösterisinde ellerinde dövizler taşıyan grup, Merkez Bankası önünden Orduevi`ne yürüdü. Burada basın açıklamasını grup adına Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Gülseren Delibaş okudu; “Türk ordusuna karşı amansız ve kanunsuz saldırılar devam ediyor. Düşman yeni bir saldırıyla Türk ordusunun kahraman, namuslu komutanlarını yeniden tutsak almıştır” dedi.
 

TERÖR HUKUKU
Delibaş açıklamasına şöyle devam etti; “Hukukmuş, yargı süreciymiş, kimse kendisini kandırmasın. Silivri`de hukuk ve Türk yargısı yok. Uygulanan bir terör hukukudur. 2002 yılından bu yana Türk ordusuna darbe yapılmaktadır. Orduya, Cumhuriyet'e karşı darbe vardır. Bu darbe Amerikan darbesidir. Ordusu olmayan millet, ayaklar altında kalır. Tam bağımsız, egemen bir Türkiye için  milletimizi ordusuna sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat