Ekonomi

Türkan “Şehirde hüzün var”

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan, geçim sıkıntısı çeken İzmitli esnafın durumunu Başbakan Yrd. Ali Babacan’a sordu.

15 Şubat 2013 Saat: 11:45
Türkan “Şehirde hüzün var”
Türkan “Şehirde hüzün var”
Verdiği yazılı soru önergesinde “İzmit’te ticaret giderek daha sıkıntılı hale gelmekte, çarşıda hiçbir esnafın yüzü gülmemektedir”diyen Türkkan, her dükkanın kapanışının, yıllarca ticaret yapan her esnafın ekonomik sıkıntı ile kenara çekilişinin, şehirde hüzün yarattığını yazdı. Babacan’dan , İzmitli esnafın geçim sıkıntısı yaşamaması için öneri vermesini de isteyen MHP’li Türkkan, Başbakan Yardımcısı Babacan’a İzmit’te ticaret hayatını canlandırmak için yeni adımlar atılıp atılmayacağını da sordu. Türkkan’ın önergesi şöyle, “İzmit’te ticaret giderek daha sıkıntılı hale gelmekte, çarşıda hiçbir esnafın yüzü gülmemektedir. İzmit’in doğusundaki en hareketli ticaret merkezi olan Turan Güneş Caddesi’nde de kısa süre içinde 4 dükkan kapanmıştır. Her dükkanın kapanışı, yıllarca ticaret yapan her esnafın ekonomik sıkıntı ile kenara çekilişi, şehirde de hüzün yaratmaktadır. Bu nedenle;Dükkanlar kapanıyor, esnaf kepenk kapatıyor; bu yüzden esnafın bundan sonra halinin ne olacağı konusunda, geçim sıkıntısı yaşamaması için ne gibi önerileriniz olacaktır? İzmit’te gittikçe daha sıkıntılı hale gelen ve esnafın yüzünü güldürmeyen ticaret konusunda esnafların ticaret hayatını canlandırmak için yeni adımlar atılması düşünülmekte midir, düşünülmekte ise bu adımlar nelerdir?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat