Özdilek

Spor

Türk Telekom şampiyonluk meşalesini yaktı: 96-71

Türkiye Basketbol 1. Ligi’nin (TBL) güçlü temsilcisi Türk Telekom evinde, Karesispor’u 96-71 yenerek 26. galibiyetini aldı ve şampiyonluk yolunda bir virajı daha geçti.

15 Mart 2018 Saat: 20:31
Türk Telekom şampiyonluk meşalesini yaktı: 96-71
Türk Telekom şampiyonluk meşalesini yaktı: 96-71

Lige fırtına gibi başlayan ve 27 maçta 26 galibiyet alan Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı ikinci yarıda şampiyonluk yolunda hız kesmiyor. Türk Telekom, TBL’nin 27. haftasında Karesispor’u ağırladı. Mavi Kaplanlar mücadeleye,  Ender Aslan, TJ Cambell, Monroe, Orbay Kaya ve Polat Kaya beşiyle başladı.

Maçın başında Orbay Kaya’nın üçlüğüyle öne geçen Türk Telekom, ilk 4 dakikada rakibini boyalı alana yaklaştırmayarak dış atışlara zorladı. Ender Aslan’ın sayılarıyla rakibi baskı altına alan Türk Telekom, bitime 2 dakika kala pota altından Jerry Smith’e engel olamayınca periyot 22-22 beraberlikle noktalandı.

İkinci periyoda moralli başlayan Karesispor, periyodun ilk sayısını Ryan Wright ile pota altından kaydetti. Geriden gelen Türk Telekom, Monreo’nun arka arkaya kaydettiği 5 sayıyla öne geçerek rakibine mola aldırdı. Mavi Kaplanlar, periyodun bitimine 5 dakika kala, farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Devre 48-38 Türk Telekom üstünlüğüyle noktalandı.

Mavi Kaplanlar 26. kez kazandı

Üçüncü çeyrekte de Türk Telekom üstünlüğü devam etti. Hücumda Nusret Yıldırım’la etkili olan Mavi Kaplanlar, rakibin oyun hızını kesti. TJ Campbell’in ve Ender Aslan’ın sayılarıyla farkı açan Türk Telekom, periyodu 14 sayı farkla 69-55 önde tamamladı.

Final periyodunda rahat bir oyun çıkaran Mavi Kaplanlar, tecrübesiyle maçtan 96-71 galip ayrıldı. Bu sonuçla TBL’deki 26. galibiyetini alan Türk Telekom, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Maçın en skorer ismi 24 sayı ile TJ Campbell olurken,  Ender Aslan 16 sayı ile skora katkı sağladı.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat