Özdilek

Güncel

Türk sağlık Sen Yönetmeliğin iptali için mahkemeye gidiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğin iptali için Türk Sağlık-Sen mahkeme gidiyor.

18 Ekim 2016 Saat: 11:15
Türk sağlık Sen Yönetmeliğin iptali için mahkemeye gidiyor
Türk sağlık Sen Yönetmeliğin iptali için mahkemeye gidiyor

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker şube binasında düzenlediği basın açıklamasıyla özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerinde çalışmak için işe gireceklerin aile hekimlerinden işe giriş raporu almaları hakkında yönetmelik yayınlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na tepki gösterdi. Basın açıklamasına Çeker’in yanı sıra Aile Hekimleri Komisyon Başkanı Süleyman Irmak, Komisyon Başkan Yardımcısı Şengül Özgür, Şube Başkan Yardımcısı Şengül Çakmak, Arif Ovalı’da katıldı.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker şunları dile getirdi:  “Aile Hekimlerinin ASM’de 200’den fazla görevleri vardır.  ASM İş yoğunluğu çözülmesi gereken en önemli meselelerden biri olarak ortada dururken bazı kamu kurumları ve vatandaşlar tarafından Aile Hekimlerinin tüm sağlık hizmetlerini vermesi gerektiği gibi bir görev yakıştırması yapılmaktadır. Aile Hekimlerinden rapor, nöbet, sağlıkla ilgili her hizmetin talep edilmesi gibi absürt ve kabul edilemez talepler ortaya çıkmaktadır.

Ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanması için Sağlık Raporlarının düzenlenmesi hakkında Sağlık Bakanlığının 2014/29 Sayılı Genelgesi ve 6331 Sayılı İş Güvenliği Yasasına göre Aile Hekimlerinin işe giriş raporu düzenleyemeyeceği ortada iken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yapması gereken öncelikli işleri varken bu işlerini yapmayarak üstüne vazife olmayan iş ile ilgili yönetmelik yayınlaması pek yakışık almamıştır.Mevzuatla alakası olmayan ve Aile Hekimleri ile işe girecek insanları adeta karşı karşıya getiren bu durum karşısında hayrete düşmemek imkansızdır” açıklamasında bulundu.

Hiçbir kurumda kafasına göre şuradan rapor getireceksiniz deme hakkına sahip değildir. Hiçbir kuruma özel raporda yoktur. Aile Hekimi değil mi bizimde buna ihtiyacımız var öyleyse Aile Hekimi versin gibi mantık yanlıştır.  Bunlardan vazgeçilmelidir. Aile Hekimleri 1’inci basamak sağlık hizmetini vermekle yükümlüdürler ve asli görevleri budur. Onların rapor hekimi hüviyetine büründürmek isteyenler bu sevdalarından vazgeçmelidirler. Aile veSosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmlik kanunla ters düşmektedir. Yönetmeliğin iptali için mahkemeye gidiyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat