Özdilek

Sağlık

Türk Sağlık-sen’den suç duyurusu

Seka Devlet Hastanesinde Röntgen teknisyenlerinin Kanun ve Yönetmeliklere Aykırı olarak çalıştırılması neticesinde Röntgen Teknisyeni Ahmet A. troid kanseri yakalanması nedeniyle Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

25 Ekim 2017 Saat: 07:58
Sağlık-sen’den suç duyurusu
Türk Sağlık-sen’den suç duyurusu

 

% 50 Eksik Personel İle Mesai Fazla Mesai Yaptırılması Neticesinde Tiroid  Ca

İzmit Seka Devlet Hastanesinde görev yapan Röntgen teknisyeni  Ahmet A. Kanun ve Yönetmeliklere aykırı olarak Personel Dağılım Cetvelindeki “PDC” sayının yaklaşık yüzde elli eksik personel ile mesai fazla mesai yaptırılması neticesinde Tiroid  Ca “kanserine” yakalanan Ahmet A. Yöneticiler Hakkında Suç duyurusunda bulundu. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker  Adliye sarayına gelerek kendisine destek verdi. Suç duyurusunda bulunan Ahmet A.nın yanı sıra Çeker ile birlikte Türk Büro Sen Şube Başkanı Rıfat Oypan yanında yer aldı.

 

Uyarmamıza Rağmen Gerekli Tedbirler Almadılar. 

Adliye sarayı çıkışında Şube Başkanı Ömer çeker  açıklamada bulundu; Adliye önünde açıklama yapan Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, "Kamu kurumlarında ciddi derecede usulsüzlükler yaşanmakta olup Türk Sağlık Sen olarak sorumlu sendikacılığımız gereği üyelerimizden gelen şikayetler ve bilgi belgeler çerçevesinde yapılan usulsüzlüklerle ilgili davalar açıyoruz, kurumlara müracaatlarımızı yapıyoruz. Ama son yaşanan olay ülkemizde röntgen çalışanlarına sıkıntı verecek bir olay. Bu olayla ilgili yetkilileri geçen sene o kadar uyarmamıza rağmen gerekli tedbirler almadılar. Bizim basın açıklamamızdan sonra sadece suni tedbirler ile olayı geçiştirdiler"  dedi.

 

Geçici Görevlerin Devamı Gelmedi.

Açıklamasını sürdüren Başkan Çeker,; "Basın açıklamasından Eskişehir den üç, Balıkesir den  iki toplamda beş röntgen  Teknisyeni  görevle ilimize gelmiştirler, iki  ay görev yaptıktan sonra eski görev yerlerine geri dönüler, biz bu görevlendirmelerin süreklilik arz edeceğini sanıyorduk. Bu geçici görevlerin devamı gelmedi. Kocaeli'de neden 100-150 tane röntgen teknisyeni açığı var? Hiçbir kadro unvanına göre yeterli personel istihdamı sağlanamamaktadır. Buda eksik personel ile aşırı iş yükü neticesinde sağlık çalışanları tedavisi mümkün olmayan hastalıklara yakalanmalarına sebebiyet veriyor. Dedi.

 

 

Görevi Kötüye Kullanma Ve İhmal

 Açıklamasına devam eden Ömer Çeker; kanun ve yönetmeliklere aykırı, eksik personel ile ağır iş yükü altında çalışmaya bağlı olarak arkadaşımız Ahmet A. Tiroid  Ca olmuştur. Arkadaşımızın birinci  derece akrabalarında bu hastalık görülmemiştir. Aynı Hastanede bir başka sağlık çalışanında kanser şüphesi olduğu için sürekli kontrol altındadır. Bize gelen bilgilere göre  diğer personel de ise tamamına yakınında nodül bulunmaktadır. Durum ciddidir. Önlem alınması ve sorumsuz idareciler hakkında işlem başlatılmalıdır. Biz sendika üyemize sağladığımız hukuki destekle davası açıldı. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Buradan Sayın Valimizi, milletvekillerimizi göreve davet ediyoruz"  Dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat