Özdilek

Ekonomi

Türk Metal Sendikası İstediğini Aldı

Bir yıl önce performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işten çıkarılan Türk Metal Sendikası'na üye 10 işçiden 4'ü yargı kararı ile görevlerine iade edildi.

29 Mayıs 2013 Saat: 11:38
Türk Metal Sendikası İstediğini Aldı
Türk Metal Sendikası İstediğini Aldı

Hukuk mücadelesini kazanan Türk Metal Sendikası işçileri, mahkemenin kendilerinin iş yerinde sendikal yapılanma çalışmaları başlattıkları nedeniyle işten uzaklaştırılmalarına hükmettiğini ve dava sonucunda yeniden işbaşı yaptıklarını açıkladı.

Türk Metal Sendikası Gebze Dilovası Şubesi Başkanı Uysal Altundağ, "İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Spinner Kalıp'tan bir yıl önce çıkarılan işçilerden Ufuk Uyanık, Murat Yüksel, İskender Uzun, Mehmet Önder'in işe iadeleri için açılan dava, Türk Metal Sendikası'nın zaferi ile sonuçlandı. 4 işçi tekrar iş başı yaptı." dedi.

Performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işten uzaklaştırılan 10 işçiden 4'nün hukuk mücadelesini kazandığını, diğer 6 işçi hakkında yerel mahkeme tarafından alınan kararın Yargıtay'da olduğunu ifade eden Altundağ, "Türk Metal Sendikası Gebze Dilovası Şubesi'nin fabrikada 40 üyesi bulunuyor. Sendikal örgütlenme içinde yer aldıkları için 10 emekçi kardeşimiz 1 yıl önce işlerinden uzaklaştırıldı. Bizde Türk Metal Sendikası olarak hukuk mücadelemizi başlattık ve bugün 4 işçimizin işe iadesini sağladık. Geri kalan 6 arkadaşımız içinde çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

Fabrikadaki sendikal çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Altundağ, "Fabrika bu konuda yürüttüğümüz çalışmaları tasvip etmiyor. Ama işçi kardeşlerimizin onur mücadelesi ve örgütlenme çalışmalarımız devam edecektir. Mücadelemizin her aşamasında emekçilerle omuz omuza olduk. Bundan sonra da aynı destekle arkadaşlarımızın yanında olacağız." diye konuştu.

Konuyla ilgili Spinner Kalıp fabrikası adına bir açıklama yapan İnsan Kaynakları ve İdari İşler Sorumlusu Aysel Demir ise "10 işçinin işten çıkarılma sebebi sendikal örgütlenmeden dolayı değil, performans düşüklüğü nedeniyledir. Konuyla ilgili yargı süreci devam ediyor. Yargı süreci tam olarak bitmeden bir açıklama yapmamız sözkonusu değil." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat