Özdilek

Ekonomi

Türk Metal işçileri yol kapattı

Türk Metal işçileri Kocaeli'ne bağlı GebzeOrganşze Sanayi Bölgesi'nin (GOSB) giriş ve çıkışları trafiğe kapattı. Metal iş kolunda çalışan işçilerin sendika ile işverenler arasında toplu iş sözleşmesinin imzalanmamasına

27 Mayıs 2013 Saat: 16:04
Türk Metal işçileri yol kapattı
Türk Metal işçileri yol kapattı
GOSB'da değişik fabrikalarda çalışan bine yakın Türk Metal Sendikası'na üye işçi, 08.00-16.00 vardiyası sonrası yürüyüş yaptı. GOSB'un giriş ve çıkışlarını kısa süreliğine ulaşıma kapatan işçiler, slogan atarak Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'na (MESS) tepki gösterdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gebze bölgesinde de toplu iş sözleşmesinin imzalanmaması üzerine eylemlerini sürdüren Türk Metal Sendikası işçileri, çalıştıkları fabrikalarından çıkarak OSB'nin giriş ve çıkışlarına doğru yürüyüşe geçtiler. Vardiya sonrası servis araçlarına binmeyerek fabrika önünde toplanan binlerce işçi, OSB'nin giriş ve çıkışlarını kapatınca güvenlik görevlileri ile kısa bir tartışma yaşandı. İşçiler yolu trafiğe kapattığı için GOSB'daki fabrikalara giden kamyon ve TIR'lar hareket edemediği için yolboyu kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Gebze Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde yürüyüşlerini sürdüren işçiler sendika yöneticilerinin araya girmesi ile yürüyüşü sonlandırdılar.

Türk Metal Sendikası'nın işverenlerin yeterli zammı vermedikleri gerekçesiyle aldıkları grev kararının ardından MESS de lokavt kararı almıştı. Türk Metal Sendikası'nın yeni yol haritası bugün yapılacak toplantının ardından netlik kazanacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat