Özdilek

Kültür/Sanat

Türk Macar Dostluğu ve Muhteşem Konser

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


Thököly İmre Dostluk Derneğince, KOÜ Derbent Uygulama Oteli'nde düzenlenen “Thököly İmre İlona Zriny Anı Yeri” projesi bilgilendirme gecesinde Türk Macar dostluğu daha da pekiştirildi.

 

Gecede, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Macaristan Ankara Büyükelçisi Istvan Szabo, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Andreos Gyenge, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Tacettin Akyol, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilgün Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Thököly İmre Dostluk Derneği yöneticileri ve çok sayıda Türk Macar dostu hazır bulundu.

 

Thököly İmre Dostluk Derneği'nin girişimi ile Thököly İmre'nin anıtının bulunduğu Kartepe İlçesi Karatepe Köyü'nde 'Tökeli İmre - İlona Zrinyi Anı Evi'nin kurulması için bir proje hazırlandığını bildiren Macaristan Ankara Büyükelçisi Istvan Szabo, bu konuda destek istedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da, Macaristan ile olan dostluğun eskilere dayandığını hatırlatarak, iki ülke arasında dostluğun yapılacak olan bu proje ile daha da artacağına inandığına dikkat çekti. Konuşmalar ardından, Macar sanatçılar Majda Maria ile Leonarda Jeszensky ve Erdal Şalikoğlu'nun sahne aldığı dostluk konseri büyük bir ilgi ile takip edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat