Özdilek

Siyaset

TÜPRAŞ’A İKTİDARDAN BÜYÜK KIYAK İDDİASI

BBP il Başkanı Serhat Duyar ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İl Başkanının yanı sıra İl Yöneticilerinden Av. Şeref Gönenli, Şenol Karamus, Kadir Engin, Niyazi Çakır, İzmit İlçe Başkanı Alim Deliba

21 Mayıs 2013 Saat: 23:02
TÜPRAŞ’A İKTİDARDAN BÜYÜK KIYAK İDDİASI
TÜPRAŞ’A İKTİDARDAN BÜYÜK KIYAK İDDİASI

Basın toplantısının hemen başında İl Başkanı Duyar, milli içecek tartışmasına dahil olarak "Onlar, ayran içerek poz verip vatandaşı uyutacaklarını sanıyorlar. Biz de milli içeceğimiz Türk kahvesi diyoruz" diyerek katılımcılarla Türk kahvesi içti. Açılış konuşmasını yapan Av. Şeref Gönenli, Haftasonu gerçekleşen Büyük Birlik Pikniğinin değerlendirmesini yaptı. Ardından söz alan Teşkilat işlerinden sorumlu Şenol Karamus, şu ana kadar gerçekleşen teşkilat çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardı.

 

REKLAM PANOLARIYLA VATANDAŞIN GÖZÜNÜ BOYUYORLAR

Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, vatandaşın gözünün boyandığını söyleyerek "Ülke genelinde mevcut iktidarın IMF` ye olan borcunun ödenmesinin kutlamalarını hep birlikte seyrettik. Yine aynı şekilde yaklaşan yerel seçimlerle birlikte ilan panolarında, belediyelerin yapmadıkları ve yanlış yaptıkları birçok şeyleri gizledikleri halde, vatandaşın gözünü boyamak için yapmış oldukları çalışmaları görmeye başladık" dedi.

 

İKTİDAR LAF CAMBAZLIĞI YAPIYOR

IMF'ye karşı borcun ödenmesi ile ilgili Duyar "Fakat iktidarın laf cambazlığı yaparak böyle bir gelişme üzerinden vatandaşımızı yanlış bilgilendirmesini ve önemli gerçeklerin üzerini örtmeye çalışmasını da esefle karşıladık. İktidar tarafından, IMF` ye olan borç ödenince sanki Türkiye`nin bütün dış borcu ödenmiş gibi bir görüntü sunuluyor. Hâlbuki fotoğrafın öyle olmadığını biz çok net bir şekilde biliyoruz "dedi. Duyar, konuşmasını sürdürerek "2001-2002 yılları  arasında Türkiye`nin IMF`ye 22 milyar dolar borcu varken, hem devletin hem işverenin toplam dış borcu 130 milyar dolardı. 2002 yılında 130 milyar dolar olan dış borç bugün 336 milyar dolara çıkmıştır. Bunun 110 milyar doları devletin kendi borcu. Geriye kalan 226 milyar dolar iş adamları ve belediyelerin borcudur" şeklinde konuştu.

 

İKTİDAR DOLAYLI YALAN SÖYLÜYOR

Duyar, hükümetin dolaylı olarak yalan söylediğini ifade ederek "Evet şu anda IMF`ye borcumuz sıfırlanmış olabilir. Fakat bu dış borcumuzun ödendiği anlamına gelmiyor. Herkesin zihninde önemli bir yer edinen IMF` ye olan borcumuzun ödendiği söylenerek, vatandaşımız daha büyük borçlara razı ettiriliyor. Bu hükümet direkt yalan söylemiyor. Ama dolaylı olarak çok güzel yalan söylüyor. Bir de ayran içerek kutlama yapıyorlar. Ama bana göre ilçe belediyelerinin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin borçlarından dolayı ayran içmeye hakkı yoktur.”dedi.

 

TÜPRAŞ’A İKTİDARDAN BÜYÜK KIYAK

Geçtiğimiz hafta içerisinde partimizin Sakarya İl Başkanı Ahmet Bayrak çok önemli bir iddiayı dile getirdi. Bu iddia DSİ'nin Tüpraş özelleşmeden önce yayınladığı hidroloji raporunda, Tüpraş` ın Sapanca Gölü`nden 29,20 milyon metreküp endüstriyel su kullanımı yaptığı belirtilmektedir. Tüpraş 26 Ocak 2006 tarihinde özel sektöre devredildi. Yani Tüpraş, 7 yıl 5 ay zarfında Sapanca Gölünden endüstriyel su kullanımına devam etmiştir" dedi. 

 

VATANDAŞIN KUYUSUNA SAYAÇ TAKILDI

Tüpraş'ın 500 milyon TL'lik su faturasını ödemediğini iddia eden Duyar "İddiaya göre Tüpraş, ödemesi gereken yaklaşık 500 milyon su bedelini ödememiş ve bu konuda gerekli devlet kurumları üzerine düşün görevi yapmamıştır. Ancak Büyükşehir Yasası ile vatandaşın kendi imkanları ile açtığı su kaynağına su saati taktı ve parasını tahsil etti" şeklinde konuştu.

 

İDDİALAR CEVAPLANDIRILSIN

Duyar, iddiaların cevaplanmasını beklediklerini ifade ederek "Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yaz döneminde Yuvacık barajında su seviyesi azalmış ve Sapanca Gölünden Yuvacık Barajına su pompalanmıştı. Pompalanan bu su şebeke ile musluklarımızdan akmıştı ve İSU bu suyunun bedeli bizlerden tahsil etmişti. Biz bu iddiaların cevaplanmasını bekliyoruz" dedi.

 

Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Yönetimi olarak soruyoruz:

 

1.            Tüpraş’ ın 7 yıl 5 ay boyunca kullandığı endüstriyel su miktarı ne kadardır?

2.            Bu miktar belli ise kullandığı endüstriyel suyun, tarifeler yönetmeliğinin hangi maddesine göre ve ne kadar tarifelendirilmiştir.

3.            Tüpraş kendisine tahakkuk ettirilen su bedelini ödemiş midir?

 

 

AYRANLA UYUTMALARINA İZİN VERMEYİN

Son olarak şunu ifade etmeliyim ki, iktidar partisi vatandaşlarımızın bilmesi gereken hususları gerek çarpıtarak gerekse saklayarak kamuoyundan uzak tutmaktadır.

 

Birde ayran içerek verdikleri pozlarla vatandaşımızı uyutacaklarını zannediyorlar. Biz de buradan kendilerine milli içeceğimiz olan Türk Kahvesi içerek cevap vermek istiyoruz.

 

Biz milli içeceğiz olan Türk Kahvesini içmeye devam ediyoruz.

 

Siz de artık ayran ile “sizin sisteminizden beslenenleri” uyutmaktan vazgeçin.

 

 

Konuşmasının ardından Duyar,  basın mensuplarının sorularını cevaplandırarak basın toplantısını sona erdirdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat