Özdilek

Ekonomi

TÜM OKULLARA ÜCRETSİZ YEMEK TEKLİFİ

81 ilde 3300 yemek sanayicisinin üye olduğu 26 derneğin kurduğu Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF); “Sağlıklı Nesiller” yetiştirmek adına okullardaki çocukların yemeklerine talip oldu.

17 Şubat 2013 Saat: 17:28
TÜM OKULLARA ÜCRETSİZ YEMEK TEKLİFİ
TÜM OKULLARA ÜCRETSİZ YEMEK TEKLİFİ

Kocaeli adına ise, Kocaeli  Yemek sanayiciler Derneği Başkanı, Gebze Asır yemek sitesi sahibi Saadettin Malkoç katıldı.

 

YESİDEF, sağlıklı beslenmeyi sağlamak, daha uygun fiyata mal etmek, okullarda daha temiz ve hijjen ortamı yaratmak, alım gücü bakımından fakir ve zengin ayrımını ortadan kaldırmak için, devlet politikası olarak, okullarda 17 milyon öğrenciye öğle yemeği verilmesini içeren kapsamlı bir proje hazırladı.

 

YESİDEF, ilk ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi ile ilgili hazırladığı projesini, WOW Otelde düzenlediği ve yüzlerce yemek sanayi temsilcisinin katıldığı  toplantıda, AKP’nin AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya sundu.

 

“SÜT EVET AMA YETMEZ, YEMEK DE VERMELİYİZ.”

 

“Süt Evet Ama Yetmez, Yemek de Vermeliyiz.” sloganı ile yola çıkan YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, projelerinin detaylarını şöyle anlattı:

 

Biz 81 ilde örgütlenmiş olan 3300 yemek sanayicimizle ortalama her gün 22 milyon insanımıza yemek hazırlamaktayız. Kadrolarımızda bulunan gıda mühendisleri, diyetisyenler gibi uzmanlar eşliğinde hazırladığımız sağlıklı yemeklerimizi şimdi de okullardaki çocuklarımızla buluşturmak istiyoruz.

 

Çünkü sağlıklı gıdaya ulaşmak herkesin hakkı. Bu haktan maalesef çocuklarımız yeterince yararlanamamakta. Okul öncesi anne babanın kontrolünde beslenen çocuklarımız maalesef okul döneminde beslenme, sağlıklı gıdaya ulaşma ile ilgili birçok sorunla karşı karşıyadır.

 

TAAHHÜT EDİYORUZ

 

YESİDEF olarak bu okullardaki çocuklarımızı gıda mühendislerinin, diyetisyenlerin ve uzmanların kontrolünde hazırlanmış sağlıklı gıda ve yemeklerle buluşturma ile ilgili önemli bir proje hazırladık. Projemiz ile 69 bin okulumuzdaki 17 milyon öğrencimiz ve 555 bin öğretmenimize her gün 3 çeşit öğle yemeği vermeyi, sağlıklı gıdaya ulaşmayı taahhüt ediyoruz. Kişi başına yıllık maliyeti ise yaklaşık 450 dolar.

 

ÜCRETSİZ MUTFAKLAR KURACAĞIZ

 

Proje kapsamında okullarımıza 3 yıl içerisinde ücretsiz olarak mutfaklar kuracağız. Her gün öğle yemeklerinde çocuklarımızı 3 çeşit yemek ile buluşturacağız. Peki bu işin bütçesi nasıl karşılanacak?”.  Her yıl ülkemizde kalp, obezite, diyabet gibi hastalıklara 60 milyar TL harcamaktayız. Biz sadece bu bütçenin %20 si (12 milyar TL) ile çocuklarımızı sağlıklı besleyebilir, bozuk ve yetersiz beslenme kaynaklı sağlıklı sorunlarına son vererek 60 milyar TL’lik ağır yükten kurtulabiliriz.

 

Okullarda vereceğimiz bir öğün yemek hem bedenen hem de ruhen sağlıklı çocuklar yetiştirmemizi sağlarken sosyal barışı, Türk Mutfağı’nın yaşamasını, başta tarım olmak üzere birçok alanda da ekonominin önemli ölçüde canlanmasına neden olacaktır.

 

KANTİNLERE KARŞI DEĞİLİZ

 

Burada bir diğer önemli konuda Okul Kantinlerimiz. Biz yemek sanayicileri olarak Okul Kantinlerine karşı değiliz. Tam tersine okullarda kantinlerin devam etmesini önemsiyoruz ama bir farkla; kantinci kantinciliğini yapmalı yani pişmiş gıda değil paketli gıda satmalı, yemekçide yemekçiliğini yapmalı yani pişmiş işlenmiş gıda satmalı.

 

 

Proje tesliminde konuşan AKP  Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Söylu ise,  pojeyi çok önemsediğini, hükümetin ilgili bakanlıklarına sunacağını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat