Özdilek

Siyaset

‘Tüm Kocaeli tehdit altında’

Mimarlar Odası Başkanı Yalçın Ergen, kentsel dönüşümle ilgili kuşkularını anlatarak tüm kentin kaderinin bir iki kişinin dudağı arasında olduğunu söyledi.

4 Aralık 2012 Saat: 17:46
‘Tüm Kocaeli tehdit altında’
‘Tüm Kocaeli tehdit altında’

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu öncülüğünde Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği ‘Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı’nın 3.sü önceki akşam Mimarlar Odası binasında gerçekleşti. Toplantıya katılan vatandaşları bilgilendiren oda başkanı Yalçın Ergen’den sonra bu haftanın konuğu KOÜ Araştırma Görevlisi Sosyolog Makbule Şiriner Önver oldu. Açılış konuşmasını yapan Ergen, kanunda risk alanlarının tam olarak belirlenmemesinin kendilerini tehdit ettiğini söyleyerek, “Hangi alanların risk alanı olacağı belli değil. Gerçekten riskli bölgeler mi yoksa ranta açılacak yerler mi risk alanı ilan edilecek bu karar bir iki kişinin dudağının arasında. İlimizde Fuar alanının rezerv alanı ilan edilmesi kabul edilebilir değil. Bize göre tüm kent tehdit altında. Devlet bir tüccar gibi davranıyor. Kentsel Dönüşüm Yasası’yla hak sahibine hiç hak tanınmamış ama bizlerin mülkiyet hakkı var. İlerleyen günlerde sorun yaşayan vatandaşlar için beyaz masa kurmak istiyoruz” dedi. Kentsel dönüşüm alanlarında yaşanan olumsuz sosyal olaylardan bahseden Önver ise, “Bu zamana kadar kentsel dönüşüm yapılan alanlarda çok sayıda araştırma yapıldı. Daha ağır sonuçlarla karşılaşmak istemiyorsak önlem almalıyız. Kentse dönüşümün toplumsal etkileri çok ağır. Devlet kötü ve olumsuz koşullarda yaşayanların hayat şartlarını, ortamlarını iyileştireceğini söyleyerek dönüşüm yapacağını söylese de o alanlar daha üst sınıflara açılıyor. Yıllardır mahallesinde yaşayan alt gelir grubu mahalleden uzaklaştırılıyor. Mülkiyet el değiştiriyor. Kent yoksulları çok zorlanıyor” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat