Özdilek

Güncel

Tramvayın ilk rayı monte edildi

Projesi Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş. tarafından çalışmaları başlatılan tramvay projesinin ilk ray montajı Yahya Kaptan Mahallesi Hanlı Sokak’ta yapıldı

6 Mart 2016 Saat: 09:27
Tramvayın ilk rayı monte edildi
Tramvayın ilk rayı monte edildi

Projesi Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş. tarafından yapılan 7 Aralık 2015 tarihinde çalışmaları başlatılan tramvay projesinin ilk ray montajı Yahya Kaptan Mahallesi Hanlı Sokak’ta yapıldı

Otogar mevkii, Yahya Kaptan Mahallesi’nde başlayan tramvay hattı projesinin ilk ray montajına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ve Kavanlar Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan katıldı.

EN GEÇ MART’TA HİZMETTE

İlk ray montajının ardından açıklama yapan Karaosmanoğlu, “ Tramvay projesinin ilk ray montajını yaptık. Bundan sonra müteahitlerimizden daha titiz bir çalışma bekliyoruz. 550 günlük süre içerisinde 2017’nin başlarında Şubat, Mart gibi en geç hizmete girmeyi hedefliyoruz. Yerleşim alanı olduğundan dolayı mevcut al yapının düzenlemesi uzun sürüyor. Süratle raylar döşenmeye devam edecek. 7 kilometre gidiş dönüş 14 kilometre bir uzunluk mevcut. Aynı raydan gidip gelmeli bir ray hattı değil” dedi.

 2018’DE METRO TEMELİ ATILIYOR

“Tramvay projesi Kocaeli ulaşım sistemi için önemli bir başlangıç”  diyen Karaosmanoğlu,” Raylı sistem çalışmalarını bilimsel şekilde devam ettireceğiz. Metro çalışmalarının da projelerine başladık. Daha zor ve maliyeti yüksek olan çalışmalar olduğu için zaman alacak. İnanıyorum ki 2023 öncesi çalışmalara başlayacağız. Önümüzdeki dönemlerde hedefimiz ise 2018 yılında metro temelini atmak. Kocaeli gibi büyüyen kentlerin en önemli sorunu ulaşım. Ulaşımda önemli nokta raylı sistemdir. Geç de olsa başlamış olduk. Süratli bir şekilde tamamlamış olduk” diye konuştu.

ALT YAPI KAPASİTELERİ ARTIRILDI

Tramvay projesi kapsamında Sarı Mimoza Caddesi ve Necip Fazıl Caddesinde devam eden hat kazı çalışması Mart ayı sonunda tamamlanacak.  Çalışmalar kapsamında bölgeye hizmet veren bütün yağmursuyu, kanalizasyon, içme suyu, telekom, fiber, doğalgaz altyapıları yenilenerek altyapı kapasiteleri gelecek 30 yıla hizmet verecek şekilde arttırıldı. Mart ayından itibaren 2 etapta altyapı çalışmalarına başlanacak, bu bölgede yapılması planlanan işler ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. KBB tarafından bölge esnafına çalışmalar hakkında bilgi verilecek, İmalatlar esnasında yol ve trafik aktarımları ile gerekli tedbirler Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerince (İtfaiye, Sağlık ekipleri, Zabıta, Toplu Taşıma) gerekli düzenlemeler yapılacak. 2. Etapta Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanmış olacak. Bu etapta önemli altyapı deplaseleri yapılacak.

GERİ SAYIM DEVAM EDİYOR

Otagardan başlayarak Yahyakaptan Mah. Yenişehir Mah. Mehmetalipaşa Mah. Doğu Kışla Parkı Yeni Valilik Kompleksi Perşembe Pazarı Yunus Emre Kültür Merkezi Adliye D-100 (Fuar Alanı) Yeni Cuma Camii Fevziye Camii Hızlı Tren İstasyonu Sekapark ve Bilim Merkezine Ulaşacak olan Tramvay için geri sayım devam ediyor. 2017 yılı başında hizmete girecek olan Tramvay projesinin kentin diğer çekim merkezlerine de ulaşması için proje çalışmaları sürdürülmektedir. Geçtiği tüm güzergâhta çevresine yeni bir yüz kazandıracak olan tramvay projesi ile Toplu Taşıma sisteminde yeni bir dönem başlayacak. Hızlı, güvenli, modern ve konforlu, yolculuk sistemi halkımızın hizmetine sunulacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat