Özdilek

Güncel

Trabzonlularda birlik mesajları

Kocaeli Trabzonlular Derneği, yeni dernek binasında ilk kahvaltısını kentin tanınmış simalarına verdi. Siyasetçisinden işadamına, yargı mensuplarından oda başkanlarına kadar yoğun katılımın olduğu programda birlik ve beraberlik mesajl

27 Aralık 2014 Saat: 18:06
Trabzonlularda birlik mesajları
Trabzonlularda birlik mesajları

İzmit Fevziye Camii’nin hemen karşısında yer alan hizmet binasını, Yenişehir Mahallesi Şehit Ergün Köncü Caddesi’ne taşıyan Kocaeli Trabzonlular Derneği, yeni binasındaki ilk kahvaltılı programında; kentin tanınmış siyasetçilerini, iş adamlarını, oda başkanlarını, yargı mensuplarını ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ağırladı. Dernek Başkanı Orhan Sarısüleyman’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltıda, hoş sohbetler edildi, etnik ayrımcılığa karşı birlik beraberlik mesajları verildi.


ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
Kahvaltıda; AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, il yöneticileri Mehmet İbşiroğlu, Mehmet Öztürk, Kocaeli, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, KOTO Başkanı Murat Özdağ, TÜRKSİAD Genel Başkanı Nurettin Aslantürk, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, işadamları Macit Haldız, Özcan Gümüş, Süleyman Sarısüleyman, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Müdürü Şaban Beşer ile çok sayıda dernek üyesi yer aldı.


RİZELİ VE TRABZONLUYUZ
Kahvaltının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Orhan Sarısüleyman, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, Kocaeli’de yaşayan tüm Trabzonluları derneğe davet etti. Ardından söz alan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ise Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz’ın hem Trabzonlu hem de Rizeli olduğunu dile getirerek, “Kocaeli’de Trabzon ve Rize’dekinden daha fazla Rizeli ve Trabzonlu vatandaşın olduğunu söyleyen Küçük, “Bizim amacımız Rizeliler ile Trabzonluları birleştirmek. Hepimiz Rizeli ve Trabzonluyuz” ifadelerini kullandı. Sonrasında konuşan Şaban Yılmaz da Küçük ile benzer şeyler söyledi.


TRABZONLU OLDUĞUMU BİLMEZDİM
Programda aslen Trabzonlu olan AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ise konuşmasında her iki başsavcının konuşmalarını değerlendirerek söze başladı. Civelek, şunları kaydetti: “Başsavcılarım diyor ki ‘Rizeli ve Trabzonluları birleştirerek bir Karadenizliler Derneği oluşturalım.’ Siyasi görüşlerimiz farklı olsa da ortak noktamız Müslümanlıktır. Şehrimizde Trabzonlusu, Urfalısı Mardinlisi pek çok memleketten insan var. Ben daha önce Trabzonlu olduğumu bilmezdim. Hemşerilerimiz ziyarete gelemeye başlayınca anladım. Çünkü soruyorlardı nerelisin diye.


ETNİK AYRIM YAPMAMALIYIZ
Ha Rizeli ha Mardinli her birimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin ferdiyiz. Etnik kimlik ve mezhep ayrımı yapılmamalıdır. Memleketimize, yargımıza karşı yapılan bütün müdahalelere karşı durmalıyız. Geleceğimizle oynamaya çalışanlara karşı birlik olmalıyız. Horon çalıyorsa ayaklarımız birlikte yere vurmalıdır. Zılgıt atılıyorsa birlikte atılmalıdır. Kardeşliğimiz her zaman sürecek.” Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kahvaltılı program, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat