Özdilek

Siyaset

Trabzon Milletvekili Pekşen, Anayasa teklifinin temel fıkrasına benzetti

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Örgütü tarafından organize edilen “Gelin Geleceğimizi Konuşalım” adlı panel önceki akşam Gölcük Melisa Düğün Salonunda gerçekleşti. Panele konuşmacı olarak katılan CHP Trabzon Milletvekili Av

3 Mart 2017 Saat: 12:39
Trabzon Milletvekili Pekşen, Anayasa teklifinin temel fıkrasına benzetti
Trabzon Milletvekili Pekşen, Anayasa teklifinin temel fıkrasına benzetti

Anayasa tasarısına neden hayır demek gerektiği ve ülkemizde oynanmaya çalışılan uluslararası oyunlar konusunda bilgi veren Pekşen, bu anayasa teklifinin tam anlamıyla temel fıkrası gibi olduğunu söyledi. Pekşen panelin ardından Gölcük Trabzonlular Dernek Binasına geçti. Dernek Başkanı Selami Bulut ve yönetimi tarafından ağırlanan Pekşen ve beraberindekilere karalahana yemeği, mısır ekmeği, lahana sarması ve turşu kavurması ikram edildi.

Yoğun katılım

CHP Gölcük İlçe Örgütü tarafından organize edilen panelde Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi, Gölcük Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve yönetimi, Gölcük Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz ve yönetimi ev sahipliği yaptı. Panele CHP İl Sekreteri Av. Hüseyin Acurman, İl Yöneticileri Bilgi Dehmen, Harun Yıldızlı, Metin Düzgün, Fahrettin Bostan, Hikmet Koçoğlu ve Emre Andız, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, İl Referandum Koordinasyon Kurulu Başkanı Bozkurt Uslu ve kurul üyesi Hamiyet Göksu, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Şinasi Yazar, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, CHP Başiskele İlçe Başkanı İrfan Keskin, Büyükşehir Belediyesi CHP eski Gurup Başkan Vekili Av. Fahri Örengül, Önceki Dönem CHP Kadın Kolları Başkanı Hülya Güreli Yolcubal,  Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın, CHP eski İl Başkanı Cevdet Barış, CHP Gölcük Meclis üyeleri , DYP eski  İl Başkanı Recai Gönenç, DYP Gölcük İlçe Başkanı Ahmet Levent, MHP Gölcük eski İlçe Başkanı İsmail Eroğlu, SP Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, İki dönem Gölcük İlçe Kaymakamlığı yapan Kocaeli eski Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir, birçok STK, Oda ve Dernek Temsilcileri, Gölcük’ün sevilen simalarından Ecz. Turan Dumlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun ilginin olduğu panelde katılımcılar salona sığmadı. Panelin konuşmacısı CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen konuşmasının ardından ayakta alkışlandı.

Vatan haini denmesi içimi acıtıyor

Panelin açılış konuşmasını yapan CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, bu salonda Kuvayi Milliye ruhunu görüyorum dedi.  Burada Gölcük İlçe Başkanı olarak değil, ülkesini vatanını seven sahip çıkan bir İsmet İşeri olarak karşınızdayım diyerek konuşmasını sürdüren İşeri, “Bu akşam burada hepimiz tek bir amaç için birleştik. Şimdi vatanımıza, Türk Bayrağına sahip çıkma zamanı. Ben 33 yıldır bu devlete vergi ödeyen bir vatandaş olarak Cumhurumun beni vatan haini olarak göstermesi içimi acıtıyor” diye konuştu.

Tamamen milli meseledir

İşeri’nin ardından konuşma yapan CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Anayasa tasarısına neden hayır demek gerektiği ve ülkemizde oynanmaya çalışılan uluslararası oyunlar konusunda bilgi veren Pekşen, bu anayasa teklifinin tam anlamıyla temel fıkrası gibi olduğunu söyledi. Bu Anayasa teklifinin parlamentonun gündemine geldiğinde kendisinin uzun ve titiz bir çalışma yaptığını ifade eden Pekşen, “Getirilmek istenen bu Anayasada parlamento tümüyle yoktur. Bunları siyaset olsun diye söylemiyorum “ dedi. Bu referandumun tamamen milli bir mesele olduğunu dile getiren Pekşen, “ Bu sadece benim ya da CHP’nin değil, 80 milyonun meselesidir. Referandum için asıl sorulması gereken şey Öcalan mı?, Fetö mü? Yoksa 80 milyon milli irade mi? kazanacak. Getirilmek istenen bu Anayasa gençlerimizin, tenceremizin, geleceğimizin sorunlarını çözmüyor” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat