Özdilek

Kültür/Sanat

Topçu'dan karakol önerisi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, sınır karakollarının lağvedilerek sınırda terörle mücadelenin özel yetiştirilmiş mobil birlikler tarafından yapılması  gerektiğini söyledi.

Partisinin Mersin il Kongresinde konuşan Topçu, son günlerde artan şehit haberlerinin milleti çılgına döndürdüğünü kaydetti. "Büyük Türk Milletinin kaderi asla bu olamaz" diyen Topçu, "Bin yıldır bir ve beraber yaşamış, kardeş olmuş bu insanlar asla ve asla bir birinin kanını dökemez. Buna sebep olanları sinek gibi ezmeye bu milletin gücü yeter. Bu güne kadar gelinen kepazelik ülkeyi yönetenlerin acziyet içinde olmasıdır" diye konuştu. 
 
Yanaşık düzen eğitimi almış ordularla terörle mücadele yapılamayacağına dikkat çeken Topçu, bunun terörle mücadelenin doğasına aykırı olduğunu dile getirdi. Her zaman yapıcı muhalefet yaparak terörle mücadele konusunda fikirlerini sunduklarını anlatan Topçu, su şişirme yöntemi ile barajlar yapılarak sınır güvenliğinin sağlanması fikrini daha önce defalarca dile getirdiklerini kaydetti.  
 
Terörle mücadelede konsept değiştirilmesini isteyen Topçu, ulaşılması zor denilen sınır karakollarının ise lağvedilmesini istedi. Topçu, şöyle konuştu,: "Biz o zaman demiştik. Bu karakollara ulaşmanız mümkün değil diye. Şu karakolları bir kere bir lağvedin. Çekin oradan. Bin tane yağız Anadolu delikanlısı ile mobil birlikler oluşturun. Bu mobil birlikte tıpkı onlar gibi seyyanen o şartlara alışık ve tek meselesi olacak. Yılanı nerde buldu imha edecek. Tek işe bunu yapacak Mobil birlilerin kanunu özel olacak. Hukuku, kanunu olacak ki bundan önceki örnekleri gibi kanunsuzluğa bulaşmayacak. Eğer biz dediğimiz zaman mobil kuvvetlerin oluşturulmasına başlansaydı Sarıçiçek faciası, Aktütün faciası ve en son yaşadığımız facialar olmayacaktı. Eşkıya kendi dilinden konuşan birini gördü mü kaçacak delik arayacaktı. Allah'ın izniyle buda bize nasip olacak. Biz gelince yapacağız. 6 ay hazırlık 6 ay imha ve bir senede Kandil'i söndürüp İmralı'yı susturacağız." 
 
Ülkenin bölücü terör, ahlaki terör ve ekonomik terör kıskacında olduğunu savunan Topçu bölücü terör örgütünün milleti asla birbirine düşüremeyeceğini kaydetti

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat