Kültür/Sanat

Topaca dan yatırımları için davet

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli’de Sağlık Turizmi Potansiyelinin Tespiti” konulu konferans dün Emex Otel’de yapıldı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli’de sağlık turizminin gelişmesini istedi. Yatırımcılara seslenen Topaca, “Gelin sağlık yatırımları hakkında görüşelim. Devlet olarak zorluk çıkartmayacağız” dedi.

Kocaeli Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve MARKA’nın işbirliğiyle düzenlenen konferansa Vali Ercan Topaca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Aydınlık, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar, Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlileri ile çok sayıda firma temsilcisi katıldı. Programın açılış konuşmasını Adnan Zamburkan yaparak, katılımcılara teşekkür etti.

İLİMİZ SAĞLIK AÇISINDAN ZENGİN

Vali Ercan Topaca, toplantının herkese açık olmadığını ve sadece uzmanların toplantıya katıldığına dikkat çekerek, “2,5 ay önce Dilovası’nın sorunlarının tartışıldığı arama toplantısı yapmıştık. Bu tür toplantılar bizi sanayi kenti olmanın ötesinde bazı arayışlara zorlamakta. Kocaeli sağlık bakımından çok zengin. İlimiz sadece kendisine değil, bölgesine de hizmet edecek bir şehir. Bunun yanında sağlık turizmini destekleyecek sağlık potansiyeline de sahibiz. Başiskele’de sıcaklığı azda olsa kaplıca var. Buradaki suyun sıcaklığı 32 derece ve saniyede 40 litre su çıkıyor. Bu bölgemiz termal turizmine açılmaya çok uygun bir yer. Burası değerlendirilmeli. Ayrıca, bu bölge için daha önce ihale yapıldı ancak bazı eksiklikler olduğu için firmalar ihaleye katılmadı. Bu eksiklikler giderilerek orası hizmete açılabilir” dedi.

YATIRIMCILARLA GÖRÜŞELİM

Yatırımcılara seslenen Vali Topaca, “Yatırımcılarımızı davet ediyoruz. Vakit geçirmeden başvurun. Turizm bakanlığının açacağı ihaleye katılsınlar. Oradaki arazilerimiz çok değerli. İstanbul’a yakın olmamız, Cengiz Topel’in açılacak olması ve karayollarının geliştirilmesi ile bölge çok canlanacak. Biz devlet olarak yatırımcılara zorluk çıkartmayacağız. Elimizden gelen kolaylığı yatırımcılar için yapacağız” şeklinde konuştu. Sanayiye dayalı ekonomiyi de eleştiren Topaca, “Sanayiye dayalı ekonomi uzun vadede

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat