Özdilek

Aşayiş

Tombala baskınında 5 kişi göz altında

Kumar ve tombala oynayan şahıslara yönelik ülke genelinde düzenlenen “Huzur Ramazan2” uygulamasında Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri koordinesinde gerçekleştirildi.

12 Haziran 2017 Saat: 11:12
Tombala baskınında 5 kişi göz altında
Tombala baskınında 5 kişi göz altında

Uygulamalarda kanunlara uymayan iş yerleri ve kişilere çeşitli miktarlarda para cezası uygulanırken çeşitli suçlardan aranan 5 kişi ise polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri ekiplerinden oluşan 60 ekip ve 270 personelin katılımı ile gerçekleşen uygulamada toplam 3 bin 368 kişi sorgulanırken 117 kahvehane, 14 dernek ve 5 ruhsatsız iş yeri kontrol edildi. Uygulamalar esnasında 5 kıraathane hakkında kumar oynanması için yer ve imkân sağlama suçundan dolayı işlem yapılarak 5 işletmeciye de yasal işlem yapıldı. Uygulamalar esnasında 3 kıraathaneden 3 sigaramatik ve 1 hediyematik ele geçirilirken 3 iş yeri işletmecisine 1072 sayılı rulet, tilt, langırt ve benzeri oyun alet ve makineleri hakkında kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Kumar oynamak suçundan 33 kişi hakkında idari işlem yapılırken 227 TL’den toplam 7 bin 491 TL para cezası uygulandı. Kumar oynayan şahıslardan 360 TL kuma parası 6 deste oyun kağıdı, 17 adet tombala kartı ile 441 adet oyun pulu ele geçirildi. İş yerinde küçük yaşta çocuk bulundurulmasından 1, kapalı alanda sigara içilmesine müsaade edilmesinden 6 iş yerine ve 2 deneğe idari işlem yapılmak üzere tutanak tanzim edilmiş, kapalı alanda sigara içtiği tespit edilen 10 kişiye 109 TL’den toplam bin 90 TL idari para cezası uygulandı. Uygulamalar esnasında çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 5 kişi ise yakalanarak gözaltına alındı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat