Özdilek

Güncel

TMMOB DEPREMİ UNUTTURMAYACAK

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, ‘17 Ağustos depremini unutmadık, unutturmayacağız’ diyerek bir basın açıklaması düzenledi ve depremle ilgili bir stant açtı

14 Ağustos 2013 Saat: 16:39
TMMOB DEPREMİ UNUTTURMAYACAK
TMMOB DEPREMİ UNUTTURMAYACAK
17 Ağustos 1999 MarmaraDepremi`nin 14. yıl dönümü kapsamında TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Yürüyüş Yolu`nda stant açtı ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Nedim Kara, mimarlar odası başkanı Yalçın Ergen, inşaat mühendisleri odası başkanı Aykut Bozkurt, KYÖD Başkanı Haşmet Belen, Kocaeli Tabip Odası Başkanı Kemal Keşmer ve çeşitli STK`ların temsilcileri ile vatandaşlar açıklamada hazır bulundu.
 
EN YIKICI KUŞAK
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nedim Kara grup adına yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Hepimiz biliyoruz, ülkemiz dünyanın en etkin ve yıkıcı deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunuyor. Geçmişte bir çok yıkıcı deprem olduğu gibi, gelecekte de sık sık olacak depremlerle büyük can ve mal kaybına uğrayacağımız bir gerçek. Son 60 yıl içerisindeki depremlerde 60 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 120 bini aşkın kişi yaralanmıştır. 
 
İŞLER İYİ DEĞİL
Yaklaşık olarak 420 bin bina yıkılmış veya ağır hasar görmüştür. Gerekli tedbirlerle, can ve mal kayıpları azaltılabilir. Ancak ülkemizde işler hiç de iyi değil. 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen, mühendis, mimar ve şehir plancılarının ülkemizdeki deprem riski konusunda sürekli yinelediği uyarılar siyasal iktidarlarca dikkate alınmamıştır.” 
 
BİR DİZİ ETKİNLİK
Siyasal iktidarın TMMOB`un mesleki denetimlerini ortadan kaldırdığını da sözlerine ekleyen Kara, “Ülkemizin yaşadığı en büyük deprem olan Marmara Depremi`nin 14. yıl dönümünde vurdumduymaz tavırlara isyan ediyoruz. ‘TMMOB Depreme Duyarlılık Yürüyüşü`nü bu yıl İzmit`te gerçekleştireceğiz. Deprem standımız 16 Ağustos akşamına kadar açık kalacak. 16 Ağustos Saat 17.00`de KOÜ Mimarlık Tasarım Fakültesi`nde panel düzenleyeceğiz. 17 Ağustos gece saat 02.00`de TMMOB olarak depremzedeler derneğiyle birlikte Merkez Bankası`nın önünden AnıtparkDeprem Anıtı`na kadar yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.   
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat