Özdilek

Spor

Tırhandil Cup 2022 Kış Trofesi'nin şampiyonası yapıldı

Tırhandil Cup 2022 Kış Trofesi'nin şampiyonu “Hızır 1” teknesi oldu

18 Nisan 2022 Saat: 09:27
Tırhandil Cup 2022 Kış Trofesinin şampiyonası yapıldı
Tırhandil Cup 2022 Kış Trofesi'nin şampiyonası yapıldı

Tırhandil Cup 2022 Kış Trofesi'nin şampiyonası yapıldı

İlk kez 2016 yılında düzenlenen ancak Covid-19 salgını nedeniyle 2020-2021 yarış sezonunda ara verilen Tırhandil Cup, yelken tutkunlarını bu kış bir araya getirdi. Altı ayaktan oluşan Tırhandil Cup 2022 Kış Trofesi'nin şampiyonu “Hızır 1” oldu.
 
Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından düzenlenen ve Türkiye Yelken Federasyonu'nun programlı yarışları arasında yer alan, toplam 6 ayaktan oluşan Tırhandil Cup Kış Trofesi'nin son ayağı bu hafta sonu gerçekleşti. Bu yıl 5. kez düzenlen Tırhandil Cup Kış Trofesi'nin, 6. Ayak yarışlarına toplam 7 tekne ve yaklaşık 40 yelkenci katıldı.
 
Tırhandil Cup Kış Trofesi'nin kazananı “Hızır 1” teknesi oldu. Ödül töreni 17 Nisan Pazar saat 18.30'da Mandalin Bar'da düzenlenecek.

 
 
“Tırhandil üretimi yeniden canlandı”
Tırhandil Cup Başkanı Kaptan İbrahim Bilen, “15 yaşımdan beri deniz sektöründeyim. Geleneksel ahşap teknelerimizde kah çalıştım kah yarıştım ve bugün hem American Hospital The Bodrum Cup'ın yarış komitesi üyesi hem de Tırhandil Cup Komite başkanı olarak hep birlikte gönül verdiğimiz bu güzel yarışa duyulan ilginin artmasından Bodrumlu bir denizci olarak gurur duyuyorum. Bir dönem durgunluk yaşamış olan Tırhandil üretiminin yeniden canlandığını görmek çok sevindirici. Kış trofesinin şampiyonu “Hızır 1” teknesini gönülden kutlarım” dedi.  
 
Tırhandil Cup Kış Trofesi, Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası tarafından da destekleniyor. Ege'nin en büyük değerlerinden biri olan ahşap tırhandilleri tüm dünyaya tanıtmak ve Türkiye'de hak ettiği değeri tekrar canlandırmak için düzenlenen Tırhandil Cup Kış Trofesi, önümüzdeki sene tekrar maviler ile buluşacak.
 
 
 
 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat