Özdilek

Sağlık

Tıp dünyası Derince’deki çalıştayda bir araya geldi

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi moderatörlüğünde düzenlenen 1. Akılcı İlaç Kullanımı Çalıştayı, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

21 Şubat 2013 Saat: 01:06
Tıp dünyası Derince’deki çalıştayda bir araya geldi
Tıp dünyası Derince’deki çalıştayda bir araya geldi

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin organize ettiği ve Derince Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 1. Akılcı İlaç Kullanımı Çalıştayı, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi (ZHKM)’nde yapıldı. Tıp dünyasının yoğun ilgi gösterdiği çalıştaya Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bükey Kolaylı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Melih Kaştı, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Erden, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tülay Özer de katılarak konuşma yaptı.

 

Başkan Alemdar’a teşekkür

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tülay Özer yaptı. Özer, çalıştayın önemine vurgu yaparak, organizasyona ev sahipliği yapan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’a teşekkür etti. Başkan Alemdar ise konuşmasında sağlık sürecinin ülkemizde her geçen gün geliştiğini belirterek, akılcı ilaç kullanımının hem halk hem de devlet yararına olacağını söyledi. Günümüzde gelinen noktanın ve bunların konuşuluyor olmasının çok önemli olduğunu belirten Başkan Alemdar, toplantının çok yönlü ve faydalı geçeceğine inandığını belirtti.

 

Çalıştayın önemine vurgu yapıldı

Başkan Alemdar’ın konuşmasının ardından alanında uzman isimler sunuş konuşması yaparak katılımcıları bilgilendirdi.  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, akılcı ilaç kullanımında önceliğin hastaya zarar vermemek olduğunu ve yapılacak olan bilinçlendirme ile boşa harcanan miktarların sağlıkta daha uygun yerlerde değerlendirilebileceğini belirtti. Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ise Başkan Alemdar’ı ve toplantıda emeği olanları tebrik ederek, çalıştaydan çıkacak olan sonuçların çok önemli olacağına inandığını belirtti. 1. Akılcı İlaç Kullanımı Çalıştayı, protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından yapılan çalışmalarla devam etti.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat