Özdilek

Ekonomi

Ticaret İl Müdüründen Banka Uyarısı!

Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya bankalardan alacakları konusunda vatandaşı uyararak sahte avukat ve hukukçulardan uzak durmalarını ve para kaptrmamalarını istedi.

17 Ocak 2014 Saat: 18:23
Ticaret İl Müdüründen Banka Uyarısı!
Ticaret İl Müdüründen Banka Uyarısı!

Boşu boşuna para vermeyin

 

Kocaeli Ticaret İl Müdürü ve il tüketici hakem heyetleri başkanı Veysi Uzunkaya, "Vatandaşın bankaların kendilerinden dosya masrafı, kart aidatı ve hesap işletim ücreti adı altında haksız yere tahsil ettiği paraların geri alınması konusunda vatandaşı bir şekilde ulaştıkları cep telefonu ya da ve telefonlarından arayarak bankalardan alacaklarınızı bizim sizin için hazırlayacağımız dilekçelerde geri alabilirsiniz. Sizin için hazırlayacağımız dilekçeleri ilçe ya da il hakem heyetin sunarak paralarınızı geri almanızı sağlarız ama bize bu işlem için 30-50 TL arasında bir ücret ödemelisiniz diyenlere vatandaşlarımız kanmasınlar ve itibar etmesinler. Bizde bu evrakın aynısı ücretsiz olarak bulunuyor ve kaymakamlık binalarında bulunan ilçe hakem heyetlerinden bu matbu evrakları doldurup tekrar heyete vermek için ücretsiz temin edebilirler. Bu sahtekarın ve dolandırıcıların kısa bir zaman önce türediklerine dikkatinizi çekerim" dedi. 

 

Bu konular için bize başvurun

 

İl Müdürü Veysi Uzunkaya, "Tüketici hakları konusunda Ticaret İl müdürlüklerine ve ilçelerde bulunan tüketici hakem heyetlerine, internette bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sitesi üzerinden Tüketici ve piyasa gözetimi genel müdürlüğü bölümlerinden gerekli bilgilere ulaşılabilinir ve hatta Alo 175 hattı aracılığıyla da vatandaşlarımız bilgi edinebilirler" şeklinde uyarı da bulundu. 

 

İlimizde 14 ayrı hakem heyeti var

 

Kocaeli'nde 14 ayrı hakem heyeti bulunduğunu belirten Ticaret İl Mawüdürü Veysi Uzunkaya, "Il ve ilçe hakem heyetleri olarak 13 heyetimizin haricinde bir de her ayın 1'i ve 16'sında olmak kaydıyla ayda iki kez toplanan Hal Hakem heyetlerimiz bulunmaktadır. Hal hakem heyetimizde ise sebze ve meyve üreticilerinin itilaflı olduğu ve alacaklarının bulunduğu başvuruları çözüme kavuşturmaktayız. 

 

Hal Hakem Heyeti kararları belirleyici ve bağlayıcıdır. 

 

Mesela bir sebze meyve üreticisinin bir tüccara mal vermesi ve parasını tahsil edememesi sonucu 56 bin TL'ye kadar olan anlaşmazlıklarda Hal hakem heyeti olarak bize başvurulur da tüccarın gerçekten üreticiye parasını ödemediğini belirlersek, alacaklı olan üreticinin icra başlatarak parasını borçlu olan kişiden hemen tahsil etmesi işlemlerini biz başlatırız. Biz bu tür tüketici haklarında Hal Hakem heyeti olarak belirleyici ve bağlayıcı bir niteliğe sahibiz. 

 

Kimin kime karşı olması gerekir

 

Ticaret İl Müdürlüğü Hal Hakem Heyeti olarak kimlerin kimlere karşı olan ihtilaflarına baktığımızı ise şöyle açıklayabiliriz. Sebze ve meyve üreticisinin tüccara karşı, sebze ve meyve üreticisinin Komisyoncu'ya karşı, komisyoncunun tüccara karşı, komisyoncunun Komisyoncu'ya karşı ve tüccarın tüccara karşı olduğu ihtilali olaylarda şikayet halinde Hal Hakem Heyeti sebze ve meyve ticareti için devreye girerek haklıyı haksızı ayırd eden ve karara bağlar. Aldığımız kararlara ödemeyi yapmakla mükellef olan tarafın karşı tarafın mağduriyetini hemen karşılaması için ödemeyi dememem yapmasını sağlarız. Fakat ödeme zorunluluğu olan tarafın Hal Hakem Heyetinin aldığı karara itiraz edebilmesi için önce ödemeyi yapması ve daha sonra Ticacret Mahkemesi'ne giderek itiraz etmesi yolu açıktır. Yalnız ödemeyi yapmadan kararımıza itiraz etme hakkı bulunmaz. Böylece sebze ve meyve üreticisinin mağduriyetini önlemiş bulunmamızın yolu da böylece ortaya çıkmış olur. Kısacası Hal Hakem Heyeti'nin aldığı bir karar belirleyici ve bağlayıcı özelliği de korunmuş olur" şeklinde açıklamada bulundu.

 

56 bin TL'ye kadar biz bakarız

 

Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, "Sebze ve meye üreticilerinin aralarındaki alacak miktarı olarak 56 bin TL'ye kadar olanlara Hal Hakem Heyeti bakar fakat itilaflı miktar 56 bin TL'nin üzerinde olursa o zaman bu konu direkt olarak Ticaret Mahkemesi'nin ilgi alanına girer ve bizim sorumluluk alanımızı aşar" dedi. 

Haber:Aybey KAHRAMANLI

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat