Özdilek

Kültür/Sanat

Thököly İmre 305. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Macar Kralı Thököly İmre, ölümünün 305. yıl dönümünde Kartepe İlçesi Karatepe Köyü'nde bulunan anıt mezarının başında aralarında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın da bulunduğu protokolun katıldığı törenle anıldı.

Kartepe İlçesi'ne bağlı Karatepe Köyü'nde eşi ile birlikte ömrünün son 7 yılını geçiren ve adına bir anıt yaptırılan Macar Kralı Thököly İmre, ölümünün 305. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anma töreninde Kocaeli Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Andras Gyenge, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri, Türk - Macar Thököly İmre Dostluk Derneği Başkanı Ertunç Baykal ve öğrenciler hazır bulundular.

Program, saygı duruşunun ardından iki ülkenin milli marşlarının okunması ile başladı. Dernek Başkanı Ertunç Baykal, Thököly İmre Anıtı'nın bulunduğu Karatepe Köyü'nde Türk ve Macar mimarların ortak projesi olan bir turizm tesisinin yapım aşamasında olduğunu, projenin bir yıl içinde hazır olacağını söyledi. Baykal, böyle bir tesisin zaten yakın dost olan iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracağını belirtti.

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Andras Gyenge ise, ülkelerinin tarihinden bahsettiği konuşmasında, "Sizler bizim marşımızı sözleri olmadan dinlediniz. Milli marşımızda, 'Yeterince ceza aldık, geçmiş için, gelecek için, artık ceza almayalım' mısraları vardır. Macar halkı tarih boyunca büyük acılar çekti. Macaristan hala ayakta ise dostlarımız sayesindedir. Türk halkını da bu dostlardan sayıyoruz. Türk halkı, kahramanlarımıza 300 yıl önce de şimdi de kucak açtı" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat