Özdilek

Eğitim

TGB’LİLERDEN SINAVLARA EĞLENCELİ ELEŞTİRİ

TGB’li gençler, üniversite giriş sınavları ile AKP hükümetini oyun ve müzikler eşliğinde eğlenceli bir dille eleştirdi

25 Mart 2013 Saat: 13:34
TGB’LİLERDEN SINAVLARA EĞLENCELİ ELEŞTİRİ
TGB’LİLERDEN SINAVLARA EĞLENCELİ ELEŞTİRİ
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi liseli öğrenciler, üniversite giriş sınavının ilk aşaması olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)`nı yaptıkları basın açıklamasıyla eleştirdi. Sabri Yalım Parkı`nda gerçekleşen açıklamada öğrenciler şarkılar söyledi, sınav sistemini eleştiren tiyatro oyunları sergiledi. Bol eğlenceli geçen açıklamada öğrenciler, AKP hükümeti ve sınav sistemini yerden yere vurdu.

HAYATIMIZA GÖZ KOYUYOR
Binlerce öğrencinin ter döktüğü üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan YGS'yi geride bıraktıklarını belirten grup, “Alacağımız puanların bizi tam anlamıyla yansıtmayacağını bilerek sınava girdik. YGS, LYS, KPSS derken meslek sınavlarına kadar uzanan skandalların baş sorumluları görevlerine devam ettiği ve bu düzen değişmediği sürece öğrencinin içi rahat olmayacak. Çünkü bu sistem sadece alın terimize değil; bütün hayatımıza göz koyuyor” dedi.

GERİCİ EĞİTİM SİSTEMİ
Sistemin kendi kalıplarına uygun bir gençlik yaratamadığına değinen grup, “Ne bireyci, piyasacı ve gerici eğitim sistemleriyle, ne onun uygulamalarıyla ne de sınavlarla gençlik esir alınamadı. Biat eden kindar bireyler yetiştirilemedi. Bir tarikatın ya da cemaatin mensubu olmadan mutlu bir gelecek kurabilme şansımız var mı? Bizlerin geleceğini çalan, bütün hayatımızı sayılı dakikalara hapseden bu sistemi ve bu sistemin bizlere vaat ettiği her şeyi reddediyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat