Özdilek

Güncel

Tersane çalışanları yıpranma payı istiyor

Gölcük Tersane Komutanlığı çalışanları, yıpranma payıyla ilgili olarak imza kampanyası başlattı.

1 Kasım 2014 Saat: 13:52
Tersane çalışanları yıpranma payı istiyor
Tersane çalışanları yıpranma payı istiyor

Konuyla ilgili kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek basın açıklaması yapan Tersane işçileri ile imza kampanyası hakkında bilgi veren Aytekin Sarı, Vedat Sezer ve S. Levent Toksöyle, Cumhuriyet’in 12 nci yılını kutladı, “Artık tersane ve madenlerimizin işçilere mezar olmamasını diliyoruz” dedi.

Aytekin Sarı, Vedat Sezer ve S. Levent Toksöyle İmza kampanyası hakkındaki ortak açıklamada şunları aktardı: “Gölcük ve tüm Türkiye’de bulunan Tersane işçilerinin başlattığı kampanya ile binlerce imza toplandı. Toplanan imzalar T.B.M.M.  Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı’na ulaştırılacak. 6356 sayılı iş kanunun (1) sıra sayılı cetvelinde 19. sıradaki Savunma ve Güvenlik işkoluna istenen yıpranma payı ve itibari hizmet süresi hakkımız. Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası üyelerine verilen yıpranma payı bizimde hakkımız. Hakkımızı alacağız. Bizim işyerlerimiz ağır işkolu. En çok iş kazası yaşanan 3 işkolundan birisi. 65 yaşına kadar tersanelerde kimi çalıştıracaksınız. Son torba yasa ile madencilere ve sağlık personeline verilen yıpranma payını bizde istiyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat