Özdilek

Kültür/Sanat

Terör'e Karşı sivil tepki

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

** PKK terör örgütünün Hakkari’deki saldırısı, Çayırova’da “Teröre lanet” yürüyüşü ile kınandı. Ülkücülerin öncülük ettiği yürüyüş, yasal izne gün elvermeyince sivil inisiyatif konumunda gerçekleşti. Polisin gaz bombalı önlemi, yürüyüşçülerin tepkisini çekti


 
PKK terör örgütünün Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Günyazı Köyü’nün Irak sınırındaki Tanyolu Mezrası’nda sınır bölüğü üs bölgesine yaptığı ve 11 şehit verdiğimiz saldırı Çayırova’da vatandaşları sokağa döktü. Büyük çoğunluğu ülkücülerden oluşan yaklaşık 300 kişilik kalabalık D100 Karayolu kenarındaki taksi durağı önünden Fatih Caddesi’ni takip ederek, bu cadde üzerinde Türkiye İş Bankası Çayırova Şubesi önüne kadar yürüdü. “Terörü Lanet” adı verilen yürüyüş, Çayırova Belediyesi’nin saldırı nedeniyle ikinci gün iptal edilen Fatih Caddesi Şenliği için kurulan platformun caddeden henüz kaldırılmamasından ötürü pastane durağı olarak adlandırılan yere kadar uzamadı.
Sivil inisiyatif yürüyüşüne dönüştü
MHP Çayırova İlçe Başkanı İskender Turan, Darıca İlçe Başkanı Çağdaş Duyar, İl yönetiminden Çayırova Bölge Sorumlusu Oktay Kuvvet, BBP Çayırova İlçe Başkanı Elvan Şahin, Çayırova Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Düztaban, Yenimahalle Muhtarı Hamza Polat’ın da katıldığı yürüyüş saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu. Yürüyüşün aslında MHP veya Ülkü Ocakları başvurusu ile yasal formatta yapılacağı ancak tatil günü olmasından ötürü sivil inisiyatif konumuna çevrildiği öne sürüldü.
“Kanımız aksa da zafer İslam’ın”
Kitle yürüyüş esnasında sık, sık tekbir getirdi. Ayrıca “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Türkiye Türk’tür, Türk kalacak. Apo p..tir, p.. kalacak”, “Her şey vatan için”, “İmralı açılsın. Apo p…. asılsın”, “Vatan sana canım feda”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Hepimiz askeriz PKK’ya yeteriz”, “Çayırova susma şehidine sahip çık”, “Şehidim hakkını helal et bize”, “Çayırova burada Apo p… nerede”, “Ya sev ya terk et”, “İmralı’yı basarız. Apo p…. asarız”, “İmralı Apo’ya mezar olacak”, “Apo’nun ipini ülkücüler çekecek”, “Dişe diş kana kan intikam, intikam”, “Biz, biz, biz Alparslan Türkeş’in askerleriyiz”, “Askere uzanan eller kırılsın”, “Kahrolsun PKK”, “Kanımız aksa da zafer İslam’ın”, “Polise uzanan eller kırılsın”, “Vur vur inlesin. Apo p…. dinlesin” sloganları atıldı.
Polisin gaz bombalı
teçhizatı tepki çekti
Yürüyüş esnasında yürüyüşçüler caddede yürüyen vatandaşlar ve çevre esnaf tarafından alkışlar ile desteklendi. Bu esnada çok sayıda esnafın camekanlara Türk Bayrağı ve siyah bez astığı görüldü. İzmit’ten gelen çevik kuvvet ekiplerinin de takviyesi ile yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşen yürüyüşte polisin olası olaylara karşı uzun cop, gaz bombası ile takviyelendirilmesi yürüyüşçülerin tepkisini çekti. Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Taşkın Tuncer ve Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Aydoğan’ın da izlediği yürüyüşte kimi yürüyüşçülerin Aydoğan’a, “Önlemi anladıkta bu joplar, gaz bombaları ne” diye sitem ettiği görüldü.
 
19 Mayıs yürüyüşünde
de aynı görüntü vardı
Polis benzer tutumu ADD Gebze Şubesi öncülüğünde 19 Mayıs’ta gerçekleşen yürüyüşte de sergilemiş, Atatürk’ün de anıldığı yürüyüşe böylesi önlem geniş kesimlerce yadırganmasına karşın yürüyüşün öncüsü ADD Gebze Şubesi’nden herhangi bir tepki gelmemişti.
 
Fatih Caddesi Festivali iptal edildi
 
Öte yandan yürüyüşün gerçekleştiği cadde üzerinde gerçekleşen, adını caddeden alan ve Çayırova Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen festival de ikinci gün akşamından itibaren iptal edildi. Önceki akşam yine Çayırova Belediyesi öncülüğünde Merkez Camii’nde şehitler için mevlit okutuldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat