Özdilek

Güncel

Temiz Bir Çevre Şehrin Aynasıdır

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İhsaniye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Nuri Uzuner, Gölcük Çağrı Vakfı Başkanı Azam Yılmaztürk, Kocaeli Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Suavi Oktay ve yönetimleriyle Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Başkurt’u ayrı ayrı kabul etti. Konuklarına Kocaeli’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Temiz bir çevre şehrin aynasıdır. Biz de Kocaeli’nde bu anlayışla çevreye önemli yatırımlar yapıyoruz’’ dedi.

 

BAŞKAN’A ZİYARETLER

İhsaniye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Nuri Uzuner, Gölcük Çağrı Vakfı Başkanı Azam Yılmaztürk, Kocaeli Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Suavi Oktay ve yönetimleriyle Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Başkurt, Başkan Karaosmanoğlu’nu ayrı ayrı ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu’nun ilk konukları İhsaniye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Uzuner ile yönetimi oldu. İhsaniye’de meyveciliği daha verimli hale getirmek için yaptıkları çalışmaları anlatan Uzuner, Büyükşehir’in tarıma verdiği desteğin önemine de değindi.

 

GÖLCÜK VE DERİNCE’DEN KONUKLAR

Başkan Karaosmanoğlu, Gölcük Çağrı Vakfı Başkanı Yılmaztürk ile yöneticilerini de ağırladı. Yılmaztürk, sosyal alanlarda yaptıkları çalışmalarla ilgili Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi aktardı. Başkan Karaosmanoğlu’nu Kocaeli Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay ile yönetimi de ziyaret etti. Merkezi Derince’de bulunan derneğin yöneticilerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti aktaran Başkan Karaosmanoğlu, kısa süre önce Kırım’ı ziyaret ettiğini hatırlattı ve buradaki izlenimlerini aktardı.

KÖRFEZE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKIYORUZ

Başkan Karaosmanoğlu’na konuk olan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Başkurt da, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerine değindi. Başkan Karaosmanoğlu, genel sekreter Başkurt’a görevinde başarılar diledi. Konuklarına Kocaeli’nde özellikle alt yapı ve çevreye yönelik yaptıkları çalışmaları örneklerle anlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Özelikle sağlıklı bir çevrede yaşamak için çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Evimizin bir sofrası gibi gördüğümü İzmit Körfezi’ne bir damla suyun bile temizlenmeden akmaması için arıtma tesislerimizi en iyi şekilde çalıştırıyoruz. Deniz uçağımızla gemilerden kirli atıkların sulara karışmaması için sürekli denetimler yapıyoruz. İzmit Körfezi’ne gözümüz gibi bakıyoruz’’ ifadesini kullandı.

 

MİLYONLARCA AĞAÇ HAVAMIZI TEMİZLİYOR

Kocaeli halkına temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya sunmak için gece gündüz demeden çalıştıklarına değinen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’İzmit Körfezi’nin tüm sahillerini elden geçiriyoruz, oluşturduğumuz kumsallarla deniz kendi kendisini filtre ediyor. Kocaeli’ne, özellikle de otoban kenarlarına diktiğimiz milyonlarca ağaç havamızı temizliyor. Oluşturduğumuz yemyeşil kavşaklar hem görünüm olarak içimizi açıyor, hem de Kocaeli halkına layık olduğu bir hizmeti sunuyor. Temiz bir çevrenin şehrin aynası olduğu düşüncesiyle hareket ediyor ve Kocaeli’ni bu anlamda da güzelleştirmek için yüzlerce projeyi hayata geçiriyoruz’’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat