Özdilek

Siyaset

Tatar: ''Sırada hangi fabrika var?''

CHP Gebze İlçe başkanı Sedat Tatar, sahipleri tarafından ekonomik kriz nedeniyle üretime ara verdiği açıklanan ülkemizin en büyük fabrikalarından Feniş fabrikasını ziyaret ederek, sendika ve işçileri dinledi.

11 Eylül 2013 Saat: 17:24
Tatar: ''Sırada hangi fabrika var?''
Tatar: ''Sırada hangi fabrika var?''

Tatar, ülkemizde her şeyin yolunda olduğunu, pembe tablolar çizen yetkililere seslendiğini ifade ederek, “600 işçi işsizliğe aday. Daha önce de bir çok fabrika kapandı. Sırada hangi fabrikalar var” diye sordu.

Üretimi durdurulan ve fabrikada nöbet tutan işçilerle görüşen Sedat Tatar’a işyerinde 30 yıldır yetkili olan Çelik-İş sendikası Başkanı Şerafettin Koç tarafından bilgi verildi. Koç, “Yaklaşık 50 yıldır alüminyum sektöründe öncü olarak faaliyet gösteren firma uzun dönemdir finans sıkıntıları yaşamaktadır. Yaklaşık 12 yıl boyunca işyerinde çalışanların ücretlerinin yanı sıra diğer alacaklılar; devlet alacakları, SGK primleri, banka borçları ve piyasa alacakları zamanında ödenememektedir. Bu dönem boyunca sendikamız üyelerinin son aya kadar alacakları ortalama 20 gün gecikmeli ödenmiş, son aylarda şirketin için düştüğü durum nedeniyle alacaklarımız 2,5 maaşa ulaşmıştır. Şirket yönetimi 7 Eylül 2013 tarihinde sendikamıza içinde bulundukları mali kriz nedeniyle üretime ara vermek zorunda kaldıklarını iletmiştir. O günden bu yana şirket yetkilileri ile yapılan görüşmeler ile çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması yönünde görüşmeler sürdürülmektedir.”dedi.

İdari personeli ile birlikte 600 kişinin çalıştığı Feniş fabrikasından, iş yapan diğer şirketlerle birlikte binlerce insanın evine ekmek götürdüğünü, fabrikanın kapanmasının ülke ve bölge için büyük kayıp olduğunu söyleyen CHP ilçe başkanı Sedat Tatar, “ Daha öncede bir çok fabrika kapandı. Şimdi ise, bölgemizdeki en büyük fabrikalardan biri üretime ara verdi. Aileleriyle birlikte binlerce insan işsiz ve evine ekmek götüremez duruma düşecek. Bu fabrikada çalışan işçiler üç aya yakındır maaş alamıyor. Çoğunun bankaya ve çeşitli yerlere ödemeleri var. Hem fabrika için hem de çalışanlar için çok kaygı duyuyoruz.”şeklinde konuştu.

Ülkede ekonominin iyi olduğunu söyleyen, bunun propagandasını yapanlara da sitem eden Tatar, “buyurup gelip bu insanların yaşadığı sıkıntıyı görsünler. Bu kapanma ilk de değil.  Bölgemizde daha önce de bir çok fabrika kapandı. Hatta bir çok fabrikada büyük sıkıntı içinde direniyor. Ekonominin iyi gittiğini söyleyenler, gelip bu işçilerin sorunlarına da çözüm bulsunlar.”diye konuştu.

CHP ilçe başkan yardımcısı avukat Recep Dursun da, işçilerin hakları açısından hukuki süreçlerini takip edeceklerini ancak dileklerinin çözüm bulunarak fabrikanın üretime devam etmesi olduğunu vurguladı.

Ziyaret sonrası işçilerde kendilerine sahip çıkan Tatar ve Dursun’a teşekkür ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat