Özdilek

Ekonomi

Taşköprü Hasat Sonu Festivali başladı

Taşköprü Dernekleri’nin bu yıl 12.’sini düzenlediği Hasat Sonu Festivali tören alanındaki açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı.

15 Eylül 2013 Saat: 01:07
Taşköprü Hasat Sonu Festivali başladı
Taşköprü Hasat Sonu Festivali başladı

Derince İshakçılar Köyü`nde gerçekleştirilen festivalin açılış törenine Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Ark ve Derince Müftüsü Birol Nurlu, Güreş  Ağası Emre Özkan, Taşköprülüler Dernek Başkanı Nusret Özcan, Festival  Komite Başkanı Öznur Gökkaya İshakçılar ve çevre köylerden gelen Taşköprülüler ile Derince`den gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Derince Taşköprülüler Derneği Başkanı Nusret Özcan ve yönetiminin ev sahipliğindeki açılışta er meydanına kadar yapılan yürüyüşün ardından festivalin açılış kurdelesi kesildi.

 

Protokol konuşmaları yapıldı

Açılışın ardından bu yılki yağlı güreş ağası Emre Özkan, törene katılanlara er meydanını gezdirdi ve festivalle ilgili bilgi verdi. Açılış programı Protokol ve katılımcıların tribündeki yerlerini almalarının ardından Festival Komite Başkanı Öznur Gökkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Daha sonra konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar bu yıl 12. si düzenlenen festivalin mayasının tuttuğunu belirterek, bundan sonra Derince,  köyleriyle daha bir bütün olacak. Özellikle 2014 yerel seçimlerinin ardından mahalle statüsüne kavuşacak olan köylerimizle daha entegre bir biçimde çalışacağız dedi. Açılış programı konuşmaların ardından hafızlar ve mevlithanlar tarafından okunan Kuran- ı Kerim tilaveti ve ilahilerle açılış programı sona erdi.

 

Çocuklar unutulmadı

12.Taşköprü Hasat Sonu Festivali`nin ikinci gününde yapılacak konser öncesi köylerdeki çocuklar gönüllerince eğlenme imkanı bulacak. Derince Belediyesi tarafından köylerdeki çocukları okul öncesi eğlendirmek için Hacivat Karagöz, sihirbaz, Ateşbaz gösterilerinin yer aldığı animasyon gurubu ve çocuk oyun grupları ile çocuklar da unutulmadı. Festivalin son bölümü mehteran gösterisiyle başlayacak, ardından yağlı güreşler yapılacak. Festival yağlı güreşlerin ödül töreni ile son bulacak

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat