Siyaset

Taşeron sistemi kanayan yara

CHP’nin ziyaretince işçi sınıfının sorunlarını dile getiren DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, kıdem tazminatının fona devrini kabul etmeyeceklerini belirterek, Türkiye’nin kanayan yarasının taşeron sistem olduğuna dikkat çekti.

14 Şubat 2013 Saat: 12:29
Taşeron sistemi kanayan yara
Taşeron sistemi kanayan yara
CHP Emek Komisyonu tarafından sendikalara ve demokratik kitle örgütlerine yapılan ziyaretler kapsamında dün DİSK Bölge Temsilcisi Vedat küçük ve Genel-İş Sendikası ziyaret edildi. DİSK’in 46. Kuruluş yıldönümüne denk getirilen ziyarette Emek Komisyonu üyeleri, il yöneticileri, İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve İlçe Başkanı Selman Yıldırım katıldı. DİSK Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Şube Başkanı Vedat Küçük, küreselleşen sermayenin emek mücadelesini zorlaştırdığını belirtti. Hükümetin kıdem tazminatını fona devir kararını eleştiren Küçük, taşeron sistemin Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu kaydetti.

DİSK’in kuruluş yıldönümüne ziyaretlerini denk getirdiklerini söyleyen İl Başkanı Yalçın Kuşkan, DİSK’in sadece işçi sınıfının sorunlarına değil, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik sorunlarına da katkısı olduğunu kaydetti. DİSK’in kurucularından Kemal Türkler ve arkadaşlarının bıraktığı mirası en iyi şekilde taşımak için çalıştıklarını söyleyen Küçük, küreselleşen dünyada emek mücadelesinin giderek zora girdiğini kaydetti. Emeği ile geçinen insanların hayatlarını rahat sürdürmelerinin imkansız hale geldiğini ifade eden Küçük, kıdem tazminatının fona devrini asla kabul etmeyeceklerini kaydetti. Taşeron sistemin kalkması için DİSK’in büyük mücadele verdiğini söyleyen Küçük, taşeron sistemin Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat