Özdilek

Çevre

Taş Ocakları’na tepki sürüyor

Dilovası’na kurulması planlanan Taş Ocakları’na tepki sürüyor.

19 Şubat 2014 Saat: 15:43
Taş Ocakları’na tepki sürüyor
Taş Ocakları’na tepki sürüyor

Üç gündür Kocaeli ve Gebze Bölgesi gündemini sarsan yeni Taş Ocağı girişimi kabul görmüyor. Vatandaşlar “Dilovası’ndan başka Taş Ocağı kuracak yer kalmadı mı?” diye sorgulamaya başladı. 2006 yılında kurulan TBMM Dilovası Çevre Araştırma komisyonu hazırladığı raporda Dilovası’nın sanayiye doyduğunu belirterek, yeni sanayiye müsaade edilmemesini, mevcutların da düzenlenmesini istemişti. Ancak bu rapora rağmen Taş Ocağı kurulacak olması büyük tepki çekiyor.

MAŞUKİYE BAŞARMIŞTI

Dilovası’nın OSB’lerden sonra Kömürcüler’e ev sahipliği yapması, çöp depolama alanın gelmesinin ardından bir de Taş Ocağı kurulacak olması büyük bir çevre ve doğa katliamına yol açacak. YHT için mıcır ihtiyacı Maşukiye’de kurulacak Taş Ocağı’ndan karşılanacağı üzere karar alınmış, başta Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül ve muhalefetin karşı çıkmasıyla bu girişi engellenmişti. Maşukiye halkının da sağ duyu davranması sonucu atılan geri adım Dilovası için de örnek olmalı ve bu konuda alınan karara karşı topluca hareket edilmeli. Maşukiye’nin başardığını Dilovası’nın da başarması içten bilge değil.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat