Özdilek

Güncel

Taş Ocağı İstemiyorlar!

Kartepe’ye bağlı olan Maşukiye sınırındaki taş ocağı ve açılacağı iddia edilen taş ocakları bölge sakinlerini ayaklandırdı .Taş ocağı istemiyoruz dediler.

21 Kasım 2012 Saat: 00:41
Taş Ocağı İstemiyorlar!
Taş Ocağı İstemiyorlar!

 

Sapanca Yanıkköy ile Kartepe arasındaki bölgede bulunan ve açılacağı iddia edilen taş ocakları için bölge sakinleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri bir araya geldi. Yürütmeyi durdurma kararına rağmen kaçak çalıştığı iddia edilen taş ocağının karşısında yapılan basın açıklamasına Sapanca Yanıkköyü Muhtarı Sibel Baykan, Kartepe Turizm Derneği Başkanı Orhan Bayramin, CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı, CHP Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Kurşunoğlu ile dernek üyeleri ve bölge halkı katıldı.

 

“KAÇAK ÇALIŞIYOR”

Bölgede bulunan taş ocağının doğayı katlettiğini ve yeni taş ocaklarının kurulmasının düşünüldüğünü ifade eden grup adına konuşan Sapanca Yanık Köyü Muhtarı Sibel Baykan, “Biliyorsunuz 3- 4 aydır bu bölgede taş ocakları ile ilgili sorun yaşıyoruz. Şu anda bulunduğumuz yer daha önce bir şahıs tarafından işletilen taş ocağıydı. Yürütmeyi durdurma kararı verildi; ancak az önce sizinde gördüğünüz gibi kamyonlar girip çıkıyor. Kaçak çalışıyor. Açılması düşünülen bir ocak daha var. Oda bu ocağın hemen arkasında, farklı noktalarda iki taş ocağı daha açılmak isteniyor. Hepsi de bu sınırlar içerisinde açılmak isteniyor. Kartepe gibi turistik yere İstanbul ve diğer büyükşehirlerden insanlar soluk almaya geliyor. Büyükşehrin stresini attığı yerler, artık taş ocakları ile doluyor” dedi.

 

“SU KALİTESİNİ KAYBEDECEK”

Baykan bölgede taş ocağı istemediklerini ifade ederek, “Aynı zamanda hemen arkamızda ocağın içinden geçen yanık deresi var. Dere suyunun analiz edilmesini istedik. Derede endemik bitki türü gibi dokuz göz gibi bir balık cinsinin bulunduğu ve bunun sadece bu derede ürediğini öğrendik. Mevcut taş ocağının çalışması veya yenilerinin açılması durumunda bu balık türünün yok olacağını öğrendik. Ayrıca dere suyunun ve Sapanca Gölü’nün suyunu inceledik. 1 derece kalite su olduğunu öğrendik. Ocağın açılması durumunda su kalitesini kaybedeceği belirtiliyor. Biz yetkilileri bölge sakinlerini ve burada nefes almaya gelen herkesi taş ocaklarının kurulmasına engel olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“DOĞAYI KATLEDECEK KURULUŞLAR İSTEMİYORUZ”

Kartepe Turizm Derneği Başkanı Orhan Bayramin yaptığı açıklamada, “Buraya gelenler burası cennet diyor. Biz içinde yaşadığımız için pek farkında değiliz; ama bu cennetin içinde taş ocağı veya sanayi gibi insanları yoracak, sağlığını etkileyecek, doğayı katledecek kuruluşlar istemiyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat