Özdilek

Turizm

TAŞ OCAĞI AÇILMASINDAN VAZ GEÇİLDI

Taş ocağının açılması planı, çevrecileri ayağa kaldırmış, bölgede sürekli protesto gösterileri yapılmıştı. Bunun sonucunda bölgeden vazgeçildiği açıklandı.

9 Mart 2013 Saat: 22:58
TAŞ OCAĞI AÇILMASINDAN VAZ GEÇİLDI
TAŞ OCAĞI AÇILMASINDAN VAZ GEÇİLDI

Taş ocağının açılması planı, çevrecileri ayağa kaldırmış, bölgede sürekli protesto gösterileri yapılmıştı. Bunun sonucunda  bölgeden vazgeçildiği açıklandı.  

 

Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin milli bir proje olduğu belirtilerek Ankara'dan da gelen baskı sonucu Kocaeli ve Sakarya Valilikleri taş ocakları için gerekli izinleri vermek zorunda kaldı. Bölge milletvekilleri de taş ocağı konusunda ikiye ayrıldı. CHP`li, MHP`li ve AKP`li Sibel Gönül taşocağına karşı çıkarken, AKP`li diğer vekiller taş ocağının açılmasının zorunlu olduğunu savunmuştu.

 

Taş ocaklarının açılması halinde burada doğa katliamı yaşanacağını, kesinlikle hızlı tren projesine karşı olmadıklarını söyleyen bölge sakinleri ile çevreciler ısrarla protesto eylemleri yapınca, bölgede yeni taş ocağı açılmaması ve ihtiyacın mevcut taş ocaklarından karşılanması yoluna gidilmesi uygun görüldü.

 

Vali Açıkladı

Kocaeli Valisi Ercan Topaca yaptığı açıklamada, Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Türkiye için milli bir proje olduğunu hatırlatarak herkes gibi bunun biran önce yapılmasını, hizmete girmesini, vatandaşların da hızlı terenden biran önce yararlanılmasını istediğini belirtti. Vali Topaca son gelişmelerle ilgili şunları söyledi: “Hızlı tren projesi kapsamında taş ocağına ihtiyaç duyulmuştu.

 Tabi bir çok alternatif üzerinde duruldu. Maşukiye ve Yanıkköy civarında taş ocağı açılması planlanmıştı. İşlemleri başlatıldı. Şu an hukuken ruhsatı Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü'ne verildi. Ancak bu süreç biraz uzun sürdü. Hızlı tren projesi çok beklemeye tahammülü olan bir proje değil. Daha önce ilan ettiğimiz gibi 30 Eylül tarihinde deneme seferlerine başlayacak şekilde bir planlama yapılıyor ve bakanlık tarafından günlük takip ediliyor.

 

Bu süreçte hızlı tren projesinin aksamaması için başka alternatifler üzerinde de duruldu. Sakarya civarında çalışan bazı taş ocaklarından alınmak suretiyle ihtiyaç karşılanıyor. Son olarak da ilimizde yapılması planlanan 33 bin kişilik stadyumla ilgili alandaki malzemenin de buraya yaradığını tespit ettik. Dolayısıyla orada bir kazı yapılacak, malzeme çıkacaktık. Bunu da değerlendireceğiz. Şu an itibariyle Maşukiye'deki ocağa ihtiyaç yok gibi gözüküyor. İnşallah oraya ihtiyaç olmaz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat