Özdilek

Kültür/Sanat

TARİHİ YAPILARA PROJE VE PROJE UYGULAMA YARDIMI BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescilli tarihi yapılara proje ve proje uygulama yardımı son başvuru süresi 05.11.2010 tarihine kadar uzatıldı.

5226 sayı ile değişik 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 12.maddesine istinaden hazırlanarak 15.07.2005 tarihli ve 25876 sayılı resmi gazetede yayımlanan Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik çerçevesinde, Bakanlıkça yapılacak nakdi yardım miktarı, projeler için ellibin (50.000.-) YTL’yi, proje uygulamaları için tahmini bedelinin yüzde yetmiş (%70) ini ve her halükarda ikiyüzbin (200.000.-) YTL’yi geçmemek üzere komisyonca belirlenir. Ancak tahmini bedeli ellibin (50.000.-) YTL’yi geçmeyen proje uygulamalarının yüzde yüz (%100) üne kadar yardım yapılabilmektedir.

 

2011 yılındaproje yardımı

İzmit İlçesi 5,

Gölcük İlçesi 9,

Dilovası İlçesi 5

Karamürsel İlçesi 4,

Proje Uygulama Yardımında,

İzmit 1,

Gölcük, 2,

Kartepe 1,

olmak üzere yapı sahiplerinden toplam 27 müracaat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapılmıştır.

2010 yılında proje ve proje uygulama yardımından yararlanan talep sahiplerinin yapılarında incelemede bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan ZAMBURKAN, Kartepe’de Şevki ŞEN, İzmit’te Süleyman Onur ÇAYLAK’a ait tarihi yapıların projeleri onaylandığı, proje uygulama yardımı kapsamında Gölcük İlçesi Saraylı Köyünde bulunan Nalan KÜÇÜKERGÜN’e ait ikiz evin onarımının yapıldığı, diğer hak sahiplerinin proje süreçlerinin devam ettiği belirtildi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2011 yılında yapılacak olan proje ve proje uygulama yardımlarından yararlanabilmek için, mülkiyetinde taşınmaz kültür ve tabiat varlığı bulunan ve bakım onarımını gerçekleştirmek, ayni, nakdi veya teknik yardım isteyen gerçek veya tüzel kişiler durumlarına uygun Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına DairYönetmeliğin   6 veya 7 nci maddelerinde belirtilen belgelerle birlikte son başvuru tarihi olan05.11.2010 tarihine kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine başvurmaları gerekyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat