Özdilek

Turizm

TARİHİ YAPILARA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞININDAN PROJE DESTEĞİ VERİLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığının Tescilli tarihi yapı sahiplerine proje ve proje uygulama yardımı her yıl olduğu gibi bu yılda desteği devam etmektedir.

8 Mayıs 2013 Saat: 16:59
TARİHİ YAPILARA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞININDAN PROJE DESTEĞİ VERİLİYOR
TARİHİ YAPILARA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞININDAN PROJE DESTEĞİ VERİLİYOR

            İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Bakanlıkça Proje Yardımları için en geç 27.09.2013, proje uygulama yardımları için 27.12.2013 tarihine kadar yapılacağı konusunda vatandaşları uyardı.

 

 

         Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik çerçevesinde, Bakanlıkça yapılacak nakdi yardım miktarı, projeler için (50.000.-) proje uygulamaları için ikiyüzbin (200.000.-) TL’yi geçmemek üzere komisyonca belirlenmektedir.

 

2013 yılında Dilovası, Gölcük ve İzmit İlçelerinde bulunan 8 adet taşınmaza proje yardımı ve İzmit’te bulunan 1 adet taşınmaza proje uygulama yardımından yararlanması sağlandı.

 

İlimiz İlçelerinde de 2007-2012 yılları arasında da Gölcük 8, İzmit 4, Gebze 2, Kartepe 1, Kararmürsel 1 olmak üzere toplam 16 adet taşınmaza proje yardımı ve 4 Adet taşınmaza proje uygulama yardımı yapılmıştır.

 

Yardımdan yararlanan tarihi ev sahipleri   Kültür ve Turizm Bakanlığının yapmış olduğu bu desteğe çok teşekkür ettiler.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2013 yılında yapılacak olan proje ve proje uygulama yardımlarından yararlanabilmek için, mülkiyetinde taşınmaz kültür ve tabiat varlığı bulunan ve bakım onarımını gerçekleştirmek için Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına DairYönetmeliğin durumlarına uygun  6 veya 7 nci maddelerinde belirtilen belgelerle birlikte son başvuru tarihi olan Proje Yardımları için en geç 27.09.2013, proje uygulama yardımları için 27.12.2013 tarihine kadar ilgililerin Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat