Özdilek

Kültür/Sanat

Tarihi Ereğli Evleri eski günlerine Kavuşuyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

                 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü Ereğli Mahallesinde tarihi evler konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Şu ana kadar Ereğli’de 18 tarihi evi tespit eden ve bu evlerin sahipleriyle toplanı yapılarak, evlerin nasıl restore edileceği, tanınan haklar ve izlenmesi gereken yollar anlatıldı.

 

 

 

           Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ereğli’de tescilli 18 ev konumunda olan tarihi mekan sahipleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Müdürlüğü tarafından tek tek belirlendi. Bina sahiplerinin onarım, bakım, restorasyon işleri için gösterilen her çabayı destekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü vatandaşların 30 Eylül 2010 tarihine kadar Karamürsel Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesine müracaat etmelerini istedi.

 

             Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel, Ereğli halkına yaptığı sunumda “Sahibi oldukları tarihi binayı onarmak isteyenler, mülkiyet durumuyla ilgili belgeyi, yapının mevcut durum fotoğraflarını, yapacağı uygulamaya ilişkin açıklayıcı bilgiyi içeren dilekçesiyle beraber müracaat edebiliyor.

Tadilat ve tamiratlar tamamlandıktan sonra, yapılan çalışmayı denetleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Müdürlüğü, çalışma izin belgesi doğrultusunda tamamlanmışsa, uygunluk belgesi veriyor. Onarım, izin belgesi dışına çıkılarak yapılmışsa, durumu Koruma Bölge Kurulu’na rapor ediyor.

Hazırlanan rapor doğrultusunda vatandaşlar, onarımı yapılacak olan binalar için bakanlık tarafından verilen 50 bin YTL ile 200 bin YTL arasında değişen restorasyon yardımını bu raporlarla alabiliyor” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Ereğli sahilinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel, Restoratör Gülten Erdine, Peyzaj Mimar Tuba Akdeniz, Mimar Şeyma Oğuz, Uzman Arkeolog Bahadır Yıldız, Mimar Ahmet Fuat Demirkol, Büyükşehir Belediyesi Gelir ve Bütçe Müdürü Cihat Şekerci, Karamürsel Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Karacan, Karamürsel Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Kocabıçak, Ahmet Pehlivan, Karamürsel Belediyesi İmar ve Şehir Müdürlüğü Mimarlarından Cenk Volkan Kıyıcı katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat