Özdilek

Güncel

Tarih soyguncusu çete adliyede

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesinin düzenlediği operasyonda, uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 37 kişiden 12’si adli merciilere sevk edildi.

15 Mart 2013 Saat: 11:45
Tarih soyguncusu çete adliyede
Tarih soyguncusu çete adliyede
Bazı şahısların örgütlü olarak uluslar arası tarihi eser hırsızlığı ve kaçakçılığı yaptıklarına dair duyum ve ihbarlar alan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığının idaresinde yaptığı 1 yıllık takip sonucu,14 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonda aralarında tanınmış Antikacı ve Tarihi Eser Hırsızlığından Sabıkalı Fuat A ile birlikte 37 kişi gözaltına alındı.

37 GÖZALTI ÇOK SAYIDA TARİHİ ESER ELEGEÇİRİLDİ
Emniyet güçleri tarihi eser kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından Kocaeli Başta olmak üzere İstanbul, Gaziantep, Sakarya, Antalya, Manisa, İzmir, Hatay, Adana, Bursa, Muğla, Mardin ve Aydın illerinde düzenlediği operasyonlarda 37 şüpheliden 82 adet tarihi olduğu değerlendiren obje ve sikkeler, 8 adet tarihi eser aramada kullanıldığı değerlendirilen metal arama detektörü, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 28 adet fişek, 8 adet tarihi değeri olan antika tabanca ele geçirildi. 

YURT DIŞINDA SATIYORLARDI
Operasyonda çete lideri olduğu iddia edilen Fuat A’nın Yeşilköy ve kınalı adadaki evine operasyonlar düzenlendi. Definecilerin bulduğu tarihi eserleri alıp, değişik yollarla yurt dışına çıkardığı ve düzenlenen müzayedelerde yüksek fiyatlardan sattıkları iddia edilen gurubun yöneticiliğini de Aziz T ve Ercan Y’nin yaptığı iddia edildi. Ercan Y’nin Kocaeli’nde oto galericilik yaptığı ve Kocaeli bağlantılarını ayarladığı, polise yakalanmamak için sürekli önlem aldığı, arkasında uzun süreli gezen araçları polis olduğundan şüphelenip sorgulattığı bile iddialar arasında yer alıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat