Özdilek

Siyaset

Tarhan Koalisyon Sonucunu Anlatıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kartepe’de, ilçe başkanı Cumhur Karakadılar ile birlikte yurttaşlara bilgilendirme ziyaretinde bulundu.

15 Ağustos 2015 Saat: 11:18
Tarhan Koalisyon Sonucunu Anlatıyor
Tarhan Koalisyon Sonucunu Anlatıyor

Tarhan önce Köseköy’de ardından ise Maşukiye’de yurttaşlarla birlikte koalisyon görüşmelerinin sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. ÖNCE TÜRKİYE, SONRA CHP GELİR Yurttaşlara, 7 Haziran’da seçmenin bütün partilere Türkiye için uzlaşma sorumluluğu verdiğinin altını çizen Tarhan, “biz bir sonraki seçimlere göre değil, ülkemizin geleceğini düşünerek hareket ettik. Ülke olarak fırtınalı bir denizin ortasındayız. Bizim için önce Türkiye, sonra CHP gelir” diyerek sözlerine başladı.

TARİHİ SORUMLULUĞUMUZ VAR Sözlerine devam eden Tarhan, “CHP, seçim sonuçlarını köklerine, parti kültürüne ve tarihi sorumluluğuna uygun bir şekilde değerlendirmiştir. Parti kültürümüz ve ilkelerimiz bellidir. Biz asla kendi çıkarlarımızı partimizin önünde, partimizin çıkarlarını da ülkemizin önünde tutamayız” diyerek koalisyon görüşmelerine yönelik değerlendirmede bulundu. ORTADOĞU ATEŞ ÇEMBERİNDE Türkiye’nin acilen çözülmesi gereken 5 temel sorununa dikkat çeken Tarhan, “ülkemizin 5 temel sorunu rafta beklemektedir. Dış politika, ekonomi, anayasa, eğitim ve toplumsal barış acilen çözülmesi gereken sorunlar olarak halen beklemede. Ortadoğu’nun ateş çemberinden geçtiği bir ortamda, bölgesel ve küresel barış talebimiz artmaktadır” diyerek temel sorunlara dikkat çekti.

ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ SADECE BAŞBAKAN KULLANMALI Son olarak CHP’nin koalisyon için belirlediği 14 ilkeyi Kartepeli yurttaşlarla paylaşan Tarhan, “12 Eylül darbe anayasası acilen yenilenmeli, örtülü ödenek sadece Başbakan tarafından kullanılmalıdır. Gençlerimiz ve medya özgür bir ortama kavuşmalıdır. Yolsuzluklarla etkin bir mücadele gerçekleştirilmelidir. Kısacası ülkemiz yeniden özgürlüklerin olduğu, barışı savunan, sosyal bir hukuk devleti kimliğine kavuşmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat