Özdilek

Siyaset

Tarhan: Kabus Geliyor

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son 6 ayın en üst seviyesine çıkan işsizlik rakamlarıyla ilgili hükümeti bir kez daha uyardı: “Ekonomide istihdam sağlayıcı tedbir almazsanız kabus geliyor.”

15 Aralık 2015 Saat: 22:18
Tarhan: Kabus Geliyor
Tarhan: Kabus Geliyor

Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül ayında işsizlik oranını yüzde 10,3 olarak açıkladı. Bu rakam ile işsizlik 6 ayın zirvesine yükseldi. Açıklanan rakamlarla ilgili hükümete bir uyarı da CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’dan geldi. AKP Hükümeti’ni bir önceki ay uyardığını hatırlatan CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, ekonomide çanların daha fazla çalmadan yeni politikalara geçmenin zamanı geldiğini ifade etti.

 EKONOMİ KALDIRAMAZ

Bir sanayici olarak sürekli, istihdama yönelik ekonomi önerdiğini ifade eden Tarhan, “Faize, ranta yönelik ekonomiyle belki bir sure ekonomide bahar havası yaratabilirsiniz. Ancak sonunda işte bu yaşananlar ortaya çıkar. Ekonomideki bu tercih giderek işsizliği artırmakta. Yakında üretimde de bu politikaların zararı ortaya çıkmaya başlayacak. Yüksek rant, üretime tercih edilecektir. Hükümeti önümüzdeki kabus senaryosu için uyarıyorum. İşsizliği durduracak politikalara hızlı bir geçiş sağlanmalı. Yatırıma teşvik, istihdama teşvik, asgari ücrete vergi muafiyeti zaman geçirilmeden uygulamaya konmalı. Aksi taktirde yaşanacakları Türkiye ekonomisi kaldıramaz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat