Özdilek

Siyaset

Tarhan; Emek Mahallesinin Emekçisiyim...

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


      Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan Çayırova İlçesi  Emek Mahallesinde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya ilginin yoğun olması Tahsin Tarhan'ı ve partili yöneticileri oldukça duygulandırdı. Gelen misafirlerin salona sığmamasından dolayı onlarca kişi yağmura rağmen salon dışında kalarak yapılan konuşmaları dinledi.

ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN İLGİSİ TARHAN’A
Her zaman gençlerin yanında olduğunu vurgulayan Tarhan, Emek Mahallesinde oldukça yoğun bir ilgi ile karşılandı. Çocukların etrafını çevirip yoğun ilgi göstermeleri üzerine onlar ile sohbet ederek öğütler ve nasihatlerde bulundu. Genç bir grubun Tarhan ile ilgili attığı slogan ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Tarhan siyasette var olmasını ise ilk olarak şu cümlelerle açıkladı, “Ben içinizden biriyim, içinizden hiçbir zaman kopmadım, kazanmış olsam da kazandıklarımı sizlerle bu bölge için paylaştım. Bende yoksul büyüdüm yoksulluğun ne olduğunu açlığın sefaletin ne olduğunu ben de çok iyi biliyorum. Bu bölge Kocaeli’nin en yoksul mahallelerinden bir tanesi ben elimden geldiğince kendi imkanlarım ile bir şeyler yapma çabasındayım. Fakat kendi imkanlarınız ile bir yere kadar yapabiliyorsunuz gücünüz ona yetiyor. Daha büyük atılım ve yatırımlar yapmak istiyorsanız arkanızda iktidar gücünü almalısınız. Bu ülkede iktidar olamazsanız Hiçbir şey yapmazsınız. Bende bireysel çabamı toplumsal çabaya dönüştürmek ve sizlere daha fazla katkı sağlayabilmek adına siyasete atıldım” dedi.
EMEK MAHALLESİNİN EMEKÇİSİYİM
Dokuz çocuklu yoksul bir aileden geldiğini dile getiren Tarhan, “Köyde doğdum gecekonduda büyüdüm. Emek mahallesinin emekçisiyim, temsilcisiyim, sizlerin sorunlarını çok iyi bilen bir arkadaşınızım. Bizler çok inandık sizleri de inanmış görüyorum. Bu düzenden bugünkü sistemden sizleri kurtarmak için gece gündüz arkadaşlarımla çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim, sizlerinde bizler gibi çalışmasını istiyorum. Çalışmanın ne demek olduğunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Sadece bir askeri ücret alabilmek ve evinize çoluk çocuğunuza ekmek götürebilmek için Sabah yediden akşam yediye kadar emek veriyorsunuz” şeklinde konuştu.
 
EN BÜYÜK YOKSULLUK BU BÖLGEDE
Ülkenin en büyük sanayi kuruluşları nın Çayırova’da bulunduğunu, milli gelire en büyük katkıyı yaptığını fakat en büyük yoksulluğun yine bu bölgede olduğunu kaydederek, “Yine ülkemizin en büyük işsizlik oranıda bu bölgede, en çok sigortasız çalışan insanımız bu bölgede, iş güvenliği zafiyetinin yaşandığı bölge yine burası, en çok taşeronda çalışan işçi bu bölgede. Biz diyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yoksulluğu çözeceğiz, işsizliği çözeceğiz, eğitim sorunlarını biz çözeceğiz” dedi.
 

“HER ÇOCUK OKUYACAK”
Tarhan sözlerine şu cümlelerle devam etti; “Kimimiz çobanlık yapıyorduk, kimimiz tarlada orağımızı bırakarak şehre yerleştik, şimdi ise şehirde tek isteğimiz var çocuklarımızı okutabilmek. Bizim kültürümüzde toplumumuzda eğitim çok önemli. Bütçenizin çoğunu çocuklarınızın iyi bir geleceği için dershanelere harcıyorsunuz okutabilmek için. Ama artık dershanede başarılı olsa sistemi bozmuşlar orada da yandaş kayırıyorlar.  Biz diyoruz ki CHP iktidarında eğitim parasız olacak, her çocuğu biz okutacağız, üniversiteyi kazanamayan çocuğumuzu da meslek sahibi yapacağız, iş bulacağız, iş sahibi yapacağız, çok güzel önemli projeler ile geliyoruz, yoksulluğu ve yolsuzluğu çözmek için geliyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat