Özdilek

Siyaset

Tarhan, Basın Onur Gününü Kutladı

Tarhan, Basın Onur Gününü Kutladı CHP Kocaeli Büyükşehir Adayı Tahsin Tarhan basın onur gününü kutladı.

16 Ocak 2014 Saat: 11:49
Tarhan, Basın Onur Gününü Kutladı
Tarhan, Basın Onur Gününü Kutladı

 

Değerli Basın Emekçisi Dostlarım,

Bugün ülkemizde yalnızca Kocaeli'mize ait olan bir onuru, 16 Ocak Basın Onur Günü'nün 91. yılını kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Ocak 1923'te gazeteci, yazar ve aydınlarla bir araya gelerek Cumhuriyet'in ilanının müjdesini vermek için İzmit'i tercih etmesi ilimiz için birçok değerli bir ayrıcalıktır.

Farklı görüşten de olsa Cumhuriyetin gazeteci ve aydınlarının bir araya gelerek ülkemizin geleceği için bir ortak fikirde buluşmaları, bugün ki siyaset ortamında örnek alınması gereken bir davranıştır. Yaşadığımız süreçte de, kalemi ve yüreği ile ülkemizin ve halkımızın yanında olan siz değerli aydın ve gazetecilerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhuriyet  ilimizde yaktığı bu halkçı, çağdaş, modern ve uygar Türkiye meşalesini taşıma sorumluluğu sürmektedir.

Bu anlamlı günde bir kez daha Gazi'nin bu ilk basın toplantısına katılan Adnan Adıvar'ı, Velit Ebüzziya Bey'i, Ahmet Emin Bey'i, Falih Rıfkı Atay'ı, Suphi Nuri İleri'yi, Yakup Kadri'yi, İsmail Müştak Bey'i, Halide Edip Adıvar'ı,  Kızılay Başkanı Hamit Bey ve İleri gazetesinin İzmit muhabiri Hakkı Kılıçoğlu'nu minnetle ve şükranla anıyoruz.

Bu vesile ile siz değerli basın emekçisi kardeşlerimizin, kalemlerinin susmadığı ve susturulmadığı, halkı bilgilendirme görevini yerine getirdiği için cezaevlerinde tutsak edilmediği, işsiz kalmadığı özgür ve demokratik bir medya ortamı diliyorum. 16 Ocak Onur Günü'nüzü tüm kalbimle kutluyorum.

Sevgi ve saygılarımla,

TAHSİN TARHAN

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat