Özdilek

Turizm

Tanta; KYÖD, bu kentin köklü bir kurumudur.

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

KYÖD yeni sezon açılışını Anadolu Ekspresi'nin konseri ile yaparken, müzikten rahatsız olan vatandaşların şikayeti üzerine polis kokteyli basmıştı. Başkan Hakan Tanta, olayların büyümemesi için konseri kesmişti,

Bunun üzerine KYÖD Başkanı Hakan Tanta Bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması açıklaması şöyle;

 

 

 

        

 KYÖD, bu kentin köklü bir kurumudur.

1947'den bu yana bu kent ve bu ülke için bir şeyler yapmanın, en azından yüksek öğrenimi desteklemenin çabası içindedir.

KYÖD'ün kurumsal kimliği ve net bir çizgisi vardır;

"Türkiye Cumhuriyet'i anayasasında yer alan DEMOKRATİK, LAİK, SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ'ni ebediyen yaşatmak, geliştirmek ve bu ülkeyi emperyalist işgalden kurtaran MUSTAFA KEMAL'in aydınlık çizgisinde yürümek.

KYÖD bugün, 900'ü aşan üyesiyle, bu kentte yaşayan, bu kenti ve bu ülkeyi her şeyiyle seven ve sayan, "aydınlık ve sorumluluk bilinci olan insanların" ortak çatısıdır. Derneğimizde eski ve yeni milletvekilleri, belediye başkanları, tüm meslek oda başkanları, lider ve yöneticileri hemen hemen her dönemde üye olarak KYÖD’lü ruhuyla yer almış ve görev yapmışlardır.

KYÖD üyeleri her yıl Eylül ayında yeni etkinlik döneminin açılışını bir şölen havasında yapar. Bu yıl da öyle oldu. Açılış töreni sonrasında, KYÖD üyeleri eşleri ve çocuklarıyla, bir büyük aile olarak müzikli bir akşam yemeğinde bir araya geldi.

Gecenin bir anında, inanılmaz bir olay oldu. Akşam yemeği devam ederken saat 22:50 ‘de üniformalı ve kalabalık bir polis görevlisi yemeğin ve eğlencenin bulunduğu mekana girerek bugüne kadar yaşamadığımız ve nezaket kurallarını hiçe sayan bir davranışla o anda icraa edilen canlı müziği kesmişlerdir.

İşte bu hoyrat tutum, KYÖD ailesinin hak etmediği bir tutumdur. Oysa, çevreye verilen bir rahatsızlık olduysa, nezaket kuralları içinde dernek yönetimine aktarılır, orada bulunan insanlar rahatsız edilmez, sorun çözülürdü. KYÖD şölen niteliğindeki ve çok önem verdiği bu toplantıya Sn Valiyi beklerken herhangi bir ön uyarı yapılmaksızın tarihinde ilk defa eğlenceye müdahale eden üniformalı polis memurları ile karşı karşıya kalmıştır. Elbette kamu görevlileri derneğimizde her türlü denetimi yapabilirler ancak bunun usul ve şeklinin nezaket kurallarına uygun olması gerekir, asıl KYÖD olarak kırıldığımız ve üzüntü duyduğumuz nokta budur.

KYÖD bağımsız ve özgür insanı hedefleyen, ayrıcalıklı olmayı reddeden bir felsefeye sahip olup bugüne kadar nezaket kurallarını çiğneyen bu tip bir davranışa tanık olmamıştır. Bugüne kadar kentimize görev yapan hiçbir validen ayrıcalık ve dokunulmazlık beklememiş olup, bütün vali ve yöneticilerimizle ilişkiler nezaket kuralları çerçevesinde yaşanmıştır. Sn. Valimizden KYÖD’ ü biraz daha yakından tanıması ve ona göre bir değerlendirme yapmasını ve tüm Sivil Toplum Örgütlerine durduğu gibi eşit mesafede durmasını bekliyoruz.

Sayın Valimiz; "Vatandaş beni arayarak rahatsız olduğunu söyledi, ben talimat verdim." diyor. Biz, KYÖD olarak sayın valimize ziyarette bulunmak için bir süredir çabalıyoruz, ulaşamıyoruz! Kendisine hem de gece vakti ulaşabilen vatandaşlarımızı bu nedenle kutlarız!

Eğer, yarattığımız gürültüyle rahatsızlık verdiysek, özür dileriz. Ama bu, maruz kaldığımız hoyrat tutumu görmezden gelmemiz için gerekçe olamaz! Hiç kuşkumuz yok ki, sayın valimiz de böyle bir tutumu onaylamaz.

KYÖD camiası, bu kentte hiç bir ayrıcalık beklemeksizin ama herkes gibi eşit bir davranışa muhatap olmak ister.

KYÖD, her koşulda, 63 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da aynı aydınlık çizgide yoluna devam edecek, bu kent ve bu ülke için hizmet edecektir.

Kamuoyunun bilgi ve takdirlerine saygı ile duyururuz.

 

KYÖD Yönetim Kurulu. adına

Hakan Tanta

Dernek Başkanı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat