Özdilek

Kültür/Sanat

Taksitle Organ Satıyorlardı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Adana polisi, Haziran 2010’dan beri peşinde olduğu organ çetesini, 11 ildeki eşzamanlı operasyonla çökertti.

Çetenin organ arayanlarla verenleri buluşturduğu, 10-15 bin liraya alınan organları 25-30 bin liraya sattığı, hatta ‘taksit’ bile yaptığı anlaşıldı. Sadece taksitli satışların PTT havalelerinden, en az 7 ‘organ alışverişi’ belirlendi.

ADANA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, organ satışı yaptıkları öne sürülen bir çeteyi, ihbar üzerine takibe aldı.

Haziran 2010’dan bu yana süren takibin ardından, üç gün önce Adana merkezli olmak üzere Antalya, İstanbul, Batman, Ankara, Şırnak, Kocaeli, Bursa, Mersin, Hatay ve Bingöl’de 46 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yavuz Turgul’un filminden esinlenilerek, ‘Av Mevsimi’ adı verilen operasyonda, 12’si organ çetesi üyesi diğerleri de alıcı ya da satıcı olmak üzere toplam 33 kişi gözaltına alındı.

10 bine al, 30 bine sat

Çete üyeleri dışındaki 21 kişi, sorguları sonrası savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Liderliğini Osman K.’nın (46) yaptığı iddia edilen çetenin, böbrek ihtiyacı olan kişilerle, organlarını satmak isteyenleri buluşturduğu öne sürüldü. İddiaya göre şüpheliler, 10- 15 bin TL’ye aldıkları böbrekleri, 25- 30 bin TL’ye satıyordu. Anlaşma sağlanıp, doku uyumu belirlendiğinde, nakiller Antalya, Ankara ve İstanbul’daki özel ve lüks hastanelerde, sahte belgeler kullanılarak yapılıyordu. Taksitle satılan bazı böbrekler için PTT kanalıyla her ay ödeme yapılıyordu. Havale kayıtları, 7 kişinin böbreğinin satıldığını kesinleştirdi.

 

Kaynak: Murat KİBRİTOĞLU/DHA

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat